#WOT deel 15: koppig

Dacht vanmorgen letterlijk: ‘uh oh’ bij het lezen van het woord koppig. Hoewel het bij mij met vlagen meevalt, als ik mijn ego even tot rust kan manen, that is. Ik ben eerder heel eigenwijs, en bovendien zeer rebels. Ik kan daar nog mooie verhalen over vertellen, want las laatst dat het begrip ‘anekdotes’ alleen beroemde mensen betreft.

Allez oeps: Als kind kon ik al behoorlijk nukken. Ik ben zelfs een aantal keren van mijn stokje gegaan in mijn peuterpuberteit, als ik mijn zin probeerde door te drijven. Di Mama pakte me dan op en liet me even gaarkoken op de sofa of in in mijn bedstede . Waarna ik weer bij zinnen wakker werd, en blijkbaar doorhad dat er ook zoiets als grenzen bestonden. Het heeft echter wel wat woede-uitbarstingen gekost, van mijn kant. Ik ontwikkelde daartoe zelfs een markante rode vlek op mijn voorhoofd als ik weer eens over de schreef ging.

Kan ik hier wel opbiechten dan dat ik in wezen een driftkikker ben? Is dat wel veilig? Want men vindt een boze vrouw in deze maatschappij meestal niet ‘kunnen’. Vaak krijg je dan van die loze opmerkingen naar je toe geslingerd, die werken als een rode lap bij een stier die dagen niets te eten of te drinken kreeg. Waarop ik nog halsstarriger word, en obstinaat bovendien.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Koppig ~ 1) Balsturig 2) Bokachtig 3) Bokkig 4) Dwars 5) Eigenwijs 6) Eigenzinnig 7) Haatdragend 8) Halsstarrig 9) Halstarrig 10) Hardhoofdig 11) Hardleers 12) Hardnekkig 13) Hoofdig 14) Karaktersterk 15) Mordicus 16) Niet bijdehand 17) Niet plooibaar 18) Nors 19) Obstinaat 20) Onbuigzaam 21) Ongewillig 22) Ongezeglijk 23) Onhandelbaar 24) Ontoegeeflijk

Ik heb geleerd in de loop der jaren hier anders mee om te gaan. Als voorbeeld: ik zakte natuurlijk geheid voor mijn rijbewijs, die eerste keer. Geheel tegen mijn eigen verwachting in, kan ik wel stellen. Ik heb daarover nog even stevig zitten bakkeleien met die examinator, maar het mocht niet baten. De leercurve was voor mij het wél sportief op te pakken en naar de HEMA te gaan, de grootste taart te kopen die er te krijgen was, waarop iedereen toen bij thuiskomst enthousiast dacht dat ik geslaagd was. Sterker nog, ze geloofden me absoluut niet toen ik vertelde dat ik er niets van had gebakken, vanwege die taart. Zie mensen dan maar eens te overtuigen….

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: