#WOT, deel 15: spelling

#WOT, deel 15: spelling ~ iPIXtitude.com
Foto door Suzy Hazelwood via Pexels

Zo vaak dat ik constateer dat men nog steeds ‘ik word’ met ‘dt’ – of elke ik-vorm met ‘dt’ – schrijft. Zo vaak ook, dat ik dan denk dat ik wil corrigeren. Maar ik weet wel beter, want op het moment dat je er iets over roept, maak je geheid zelf ook een loeiharde spellingsfout. Dus laat ik het dan maar achterwege. Uiteindelijk ben ik ook maar een mens van vleesch en bloedt. (Dûh.)

Het valt me trouwens op, dat mensen die gestudeerd hebben over het algemeen nog vaak dat soort ergerlijke foutjes maken. Nu vind ik persoonlijk dat gestudeerde mensen bijzonder zijn. Ze weten veel, maar toch ook niet alles. We hebben soms allemaal ‘last van oogkapjes’ voor wat betreft ons eigen handelen.

Het #WOT woord van deze week is:

Spelling = 1) Schrijfwijze van woorden 2) Formulering 3) Schoolvak 4) Schrijfwijze 5) Vorm waarin woorden geschreven worden

In de bres

Zo spring ik soms wel eens in de bres ten overstaan van die bijzondere taalpuristen, die menen dat bijvoorbeeld bloggers met dyslexie niet zouden mogen bloggen of schrijven.

Mijn punt is, dat iedereen moet mogen schrijven of bloggen.

Uit het verhaal begrijpt men immers heus wel wat de kern is.

Mede om die reden houd ik vaker mijn mond dicht. Al daarom al denk ik, dat spontaniteit ook moet mogen.

Respect voor die ander

Tja, dat begint uiteindelijk ook bij jezelf. En ik weet dat ik vaak een nieuwe blogpost té vroeg online gooi, zonder even de tekst te checken op typo’s of andere mishap’s.

Dat zit ‘m een beetje in de aard van dit beestje. Noem het spontaniteit. Of temperament. Noem het ongeduld, desnoods. Het leuke is, dat men mij ook nooit verbetert, terwijl dat wel mag. Graag zelfs.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: