#WOT deel 15: Water

Wij als overprikkelde mensen hebben water niet alleen nodig om fysiek, maar vooral mentaal, te overleven. Je ziet ons vaak op zondag vanaf de boulevard in een willekeurige strandplaats als Zandvoort. Al die mensen daar aan het strand die een stukje sereniteit en ruimte opsnorren voor hun gemoedsrust. Ja, zelfs:

“I am looking forward enormously to getting back to the sea again, where the overstimulated psyche can recover in the presence of that infinite peace and spaciousness.”
― C.G. Jung

Het #W(rite)O(n)T(hursday)-woord van vandaag is:

Water ~ 1) Brandblusmiddel 2) Bevaarbaar 3) Bestanddeel van bloed 4) Chemische verbinding 5) Drinken 6) Diep 7) Dranken 8) Drinkbaar vocht 9) Drank 10) Elementen naar oude opvatting 11) Element natuurfilo 12) Eenvoudige oxyde 13) Gouw 14) Gemeentepils 15) Grondstof voor bier 16) Ijzerkoek 17) Kanaal 18) Kleurloze vloeistof 19) Majem 20) Ontdooid ijs

De aanwezigheid van water in ons lichaam geeft al aan dat we wezenlijk niet zonder kunnen. En waarom we een simpele actie als douchen of een bad nemen al als ‘reinigend’ ervaren.

Ik heb een grenzeloos respect voor dit goedje. En verspil er liefst geen milliliter van. Als was het een verloochening van mezelf…

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

6 gedachten aan “#WOT deel 15: Water”

  1. Helemaal waar! Vandaag hen Ik de hele dag in en rond het buitenbad in de sauna doorgebracht. Gezwommen, gebubbeld en veel water gedronken. Ben herboren!

  2. Mooi stukje. Water is heilig. Ik woon op 15 minuten rijden van de zee en ga er eigenlijk iedere week wel een keertje naartoe. Is het niet om uit te waaien, dan is het wel om naar de golven te kijken en daardoor tot rust te komen.

    (en stiekem ga ik ook heel vaak schelpen zoeken, want dat staat zo leuk in een vaasje op tafel)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: