#WOT deel 18: deadline

Deadlines zijn voor mij een fijne wake-up-call. Ik functioneer uitstekend onder stress, al moet niemand me op dat moment voor de voeten lopen want die tackle ik per ongeluk, expres.

Ben altijd netjes op tijd klaar.

Vergeet daarbij zowaar te eten, maar niet te drinken, en dat vooral met koffie. In aanzienlijke kwantiteit.

Neem zelfs geen tijd voor wc-bezoek wat nogal eens gênante taferelen oplevert.

Maar, ben op het topje van mijn kunnen. De adrenaline stroomt gestaag en laat het rijkelijk vloeien.

Je raadt het: #W(rite) O(n) T(hursday) van vandaag is:

Deadline ~ 1) Geen telefoonverkeer mogelijk, dan is alles klaar! (crypt.) 2) Limiet 3) Termijn 4) Tijdslimiet 5) Tijdlimiet 6) Uiterste datum 7) Uiterste datum (eng.) 8) Uiterste termijn

Het grappige is dat ik op het laatste moment allerlei ingevingen krijg, waardoor het project dan toch wel op lumineuze en ludieke afronding kan rekenen. Dat is wat een deadline kennelijk met je doet.

Dat moment dat je zenuwen bijna dreigen te klappen of knappen. Dat je uitermate gefocust bent op het eindresultaat. En alles en iedereen voor de rest even opzij zet. En als het moment dan daar is, bijvoorbeeld dat een website* ‘live’ gaat, ik ongekend aan de beademing moet, omdat ik af en toe zelfs mijn adem inhoud van de spanning.

Al moet ik stellen dat ik zodra ik weet dat als ik eenmaal een project onder mijn hoede krijg ik reeds en vaak voorbereidend werk verricht. Ik wil goed beslagen ten ijs komen, zonder meer. En laat het meestal niet afhangen van het laatste moment tenzij het een interne aangelegenheid is, zoals huishoudelijke klussen. Dat laatste stel ik liefst zo lang mogelijk uit. Maar blijkbaar ben ik niet in de wieg gelegd voor domestic chores.

Ik leef op bij klussen die voor een bepaald tijdstip klaar moeten zijn. En zit tot dat moment op het puntje van mijn stoel. Met een vurig enthousiasme en niet bij te houden werkhouding…

*Note: een website is natuurlijk never nooit niet klaar. Mag altijd aangepast worden en is onderhevig aan updates. En dat laatste is een bijzonder fijne wetenschap. Het mag altijd beter.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.


De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door moi, vervolgens door Hendrik-Jan de Wit en nu dus Martha Pelkman.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 gedachten aan “#WOT deel 18: deadline”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: