#WOT, deel 18: handen

people eating noodles
Photo by cottonbro on Pexels.com

Mijn handen zijn tegenwoordig iets meer ontwikkeld. Al heb ik af en toe nog steeds twee linkerkantjes. Eten met stokjes zal ik waarschijnlijk wel nooit leren, want daarvoor staan mijn handen glad verkeerd. En van mijn handige familie heb ik vrijwel niets geleerd, want met al die verbouwingen vroeger keek ik de andere kant uit.

Iemand zei ooit, dat ik mooie handen heb, met damesvingers die spits toelopen. Ook vraagt men vaak, of ik pianiste ben van beroep. Kennelijk zijn mijn handen dus prettig om aan te zien. Al zijn ze dan wel wat klein, blijkbaar dan wel fijn.

Het #WOT woord van deze week is:

Handen = 1) Fikken 2) Hens 3) Jatten 4) Klauwen 5) Klavieren 6) Vingers

Nagelchaos

Dat neemt niet weg, dat die vurig gewenste lange nagels er standaard bijhoren. Bij mij niet. Ik doe daarvoor te veel zwaar werk, en neem mijn nagels te weinig in acht om ze te beschermen. Waar anderen plastic handschoenen benutten, wil ik dat nogal eens vergeten.

Kwaaltjes

Soms wil mijn linkerpink uit de bocht vliegen, dan lijkt het net of het uit de kom schiet. Duw ik het weer terug, dan is die gigapijn verdwenen. En net als di Mamma heb ik ook artrose in de vingers (en overige gewrichten) mogen overerven.

Ik heb overigens wat bobbels en hobbels erbij mogen krijgen wegens het vele typen op dat keyboard, wat ik dagelijks doe. Een muishand, noemen ze zoiets. Of rsi (=repetitive strain injury).

Werk

Toch constateer ik dat ik sinds ik op mezelf woon wel veel handiger ben geworden. Al wil ik liefst nog steeds elke noodzakelijke verbouwing vermijden. Tja, een leven lang content zijn met wat je hebt is ook een Kunst, en een troost voor mijn jatten, bovendien.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: