#WOT deel 18: niks

Languit bankhangen. Ins Blaue hinein staren en allerlei soorten wolken voorbij zien trekken in de meest fantastische schakeringen. Mijn gedachten op nul zetten: dat is al een poosje geleden.

Toch is er een tijd geweest dat ik dat wel helemaal geweldig vond, maar de rest van de wereld niet. Ik zeg het wel vaker: onbedoeld gaan gedachten vaak de meest onzinnige richtingen uit. Niet alles wat je be-denkt of daarbij ervaart hoeft een kern van waarheid te bevatten. Niet alles wat je (be)denkt is altijd noodzakelijk.

Dat was voor mij een periode waarin ik erg veel twijfelde. Niet alleen vanwege een knagende onzekerheid over dit bestaan. Ik filosofeer gewoon graag, denk ik. Maar als ik erop terugkijk heeft het me niet altijd een wereld aan goeds opgeleverd, want die eeuwige laatdunkendheid over mezelf kon ook leiden naar die bijna volmaakte leegheid of ledigheid, zo je het wil benoemen. Anders dan dat ik het op een gegeven moment genoeg vond. En weer wat actie nodig had in mijn leven.

Ergens is het dus wel goed geweest, al denk ik vaak dat zo’n periode ook te lang kan duren. Het leverde me in ieder geval een veer in mijn achterste op, toen bleek dat ik mezelf nadien toch ook weer kon herpakken.

Tegenwoordig ben ik dus altijd bezig. Of zorg ik ervoor dat mijn gedachten zinvol bezig zijn met constructievere gedachten dan ik ooit voor mogelijk hield. The sky is – daarbij – the limit, ironisch genoeg.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Niks ~ 1) De kosten van de zonsopgang (crypt.) 2) Geen zier 3) Geen enkel ding 4) In het geheel niets 5) Minder dan iets 6) Minder dan weinig 7) Mis 8) Noppes 9) Nihil 10) Niets 11) Niet 12) Nada 13) Niemendal 14) Nog minder dan niets (crypt.) 15) Niemendal 16) Niets anders dan ’n x (crypt.) 17) Nul 18) Ontkennend telwoord 19) Onbepaald voornaamwoord

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt daar een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 gedachten aan “#WOT deel 18: niks”

    1. @Judith: Welkom hier… Dank voor je reactie… Inderdeed, is het heerlijk af en toe niets noppes nada aan je hoofd te hebben, maar tegelijkertijd oh zo moeilijk. 😉

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: