#WOT deel 18: theater

“Houd dat vast!” is zo’n beetje mijn spontane toevoeging aan die cabaretvoorstelling die ik mocht zien in een theater. Het gebeurde tijdens een try-out van de Bonte Avond van Kasper van Kooten.

Hij vertelde tijdens die voorstelling dat hij ooit voor een vriendin een poëzie-versje had gemaakt, wat hij – met een wat stout einde – voordroeg, waarop ik het niet kon laten luid: “Houd dat vast!” te roepen, wat hij verstond als “Harde Plasser”. Wat natuurlijk ruimschoots voldeed aan de hilariteit alom. Ik mocht nog twee keer roepen: “Houd dat vast!” en natuurlijk kwam dat tijdens de rest van de show nog minstens drie keer terug.

Right in your face.

Ik rolde zowat onder de stoel van het lachen. En gelukkig, de zaal met mij.

Het #WOT-woord van gisteren was:

Theater ~ 1) Aanstellerij 2) Bioscoop 3) Cabaret 4) Gebouw voor kunst 5) Gebouw voor toneel 6) Komedie 7) Podiumkunst 8) Schouwburg 9) Toneel 10) Toneelgezelschap 11) Toneelkunst 12) Uitgaansgelegenheid

Mijn inlevingsvermogen is vrij groot, kan ik wel stellen. Daarom vlas ik altijd op een stoel ergens achterin, want voorin zou ik geheid te veel inspringen op het verhaal. En als pispaaltje mogen fungeren voor de fratsen van zo’n cabaretier à la Youp van ’t Hek en consorten.

Gek genoeg staat zoiets altijd garant voor een nachtmerrie mijnerzijds, misschien omdat ik wel weet dat ik die neiging heb om impulsief te reageren. Ik moet me dus altijd weer zeel veel moeite getroosten om op mijn tong te bijten als ik zo’n voorstelling mag meemaken. Daarom heb ik waarschijnlijk ook die absolute voorkeur voor cabaret. Kan ik lekker meedeinen op de vibraties van de humor.

Nah ja, zolang zo’n spontane uitbarsting maar niet eindigt op het podium zelf. Da’s beter voor u, maar zeker ook voor mij…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT deel 18: theater”

  1. Ja herkenbaar. Zo heb ik een heel gesprek gehad met Martijn Koning over het feit dat hij als gestopte roker bij een sigarenboer stond. “Was dat het enige waar je aan moest denken?” Ik zei ja, maar had hem eigenlijk nog willen toevoegen dat hij een geweldig minnaar is als hij twee vrouwen aan het squirten krijgt. Maar omdat mijn moeder naast me zat, hield ik braaf mijn mond.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: