#WOT deel 19: sinister

Tergend langzaam drukte ze de nummers in op haar smartphone en wachtte vol ongeduld tot die ander zou opnemen. Een gehaast gehijg, hoorde ze aan de andere kant van de lijn. Ze had er geen zin in om nog te vertellen wie ze was, dus stak ze maar gelijk van wal.

“Wist je, al dat het meer dan gezellig is tussen J. en mij? Elke zaterdagmiddag na het voetballen in de kroeg? Meestal gaat J. dan met me mee naar huis voor een heftige vrijpartij…” Ze wilde nog meer zeggen, maar hoorde een giga klap en daarna ging de telefoon over alsof de verbinding was verbroken.
Met een grote glimlach hoopte ze hiermee voorgoed een eind te hebben gemaakt aan die onzinnige relatie tussen ‘haar’ J. en A.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Sinister ~ 1) Akelig 2) Donker 3) Dreigend 4) Duister 5) Eng 6) Griezelig 7) Huiveringwekkend 8) Linker 9) Luguber 10) Naargeestig 11) Ongeluk 12) Ongelukkig 13) Ongunstig 14) Onguur 15) Onheil 16) Onheilspellend 17) Ramp 18) Rampspoedig 19) Ruw 20) Schrikwekkend 21) Snood 22) Somber 23) Zeer duister 24) Zeer ongunstig

Dit voorval is jaren geleden echt gebeurd. Een vriendin van mij had net – na eindeloze en vruchteloze pogingen om zwanger te raken – gehoord dat het dit keer toch écht gelukt was. Ze was vier maanden zwanger. Op het moment dat ze dit sinistere telefoontje aannam, liep ze de trap af, om samen met haar moeder een paar boodschappen te gaan doen. Ze verloor door de schrik haar evenwicht, en viel van de trap, waarna de ambulance haar kon ophalen. In het ziekenhuis werd haar verteld dat ze waarschijnlijk nooit meer een kindje zou voldragen.

Nodeloos te zeggen, dat die relatie met J. uiteindelijk stuk liep. Ze kon hem immers niet langer vertrouwen, al wist ze niet zeker of die vrouw aan de telefoon voor 100% de waarheid had verteld.
Maar er gebeurde meer, ze raakte overspannen, in een depressie, verloor haar baan en – nog erger – haar zelfvertrouwen.

Ik wist wie deze beller was, ze had haar net zo goed de strop om kunnen doen.
Nooit eerder had ik zo’n weerzin bij het opnieuw ontmoeten met dat mens.

Immers, nooit eerder heb ik zo’n groot verdriet en zo’n groot drama voor mijn neus zien voltrekken. En dat allemaal uit wraak en jaloezie…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

4 gedachten aan “#WOT deel 19: sinister”

  1. Sprakeloos en ontdaan door je blog….. ik dacht -hoe naïef misschien, maar ik wil zo graag het goede zien- dat dit alleen in films gebeurt.

    1. @Alice: Nee, ik geloofde het in eerste instantie ook niet, destijds, zo’n vijftien jaar geleden. Toch vreselijk wat mensen elkaar zomaar aandoen. :’-)

    1. @Martha: Ja inderdaad. Als ik haar tegenwoordig ergens spot, loop ik met een hele grote boog om haar heen weg. Creep.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: