#WOT deel 2 van 2020: kwinkslag

Ik hou ervan. Mensen die altijd een kwinkslag kunnen roepen, zelfs als de situatie daar soms niet eens naar is. Wat het gesprek dan net dat luchtige aspect geeft, waardoor men weer even kan lachen.

Zoals mijn fysiotherapeut altijd weer roept: “Ontdek je plekje!” als ik het uitkerm van de pijn tijdens zijn wat dwingende massages. En ik door de pijn heen, het niet kan laten het toch weer uit te schateren.

Of dat moment dat ik werd staande gehouden door de politie, wegens te hard rijden. Waarop mijn bijrijder, op de vraag of ik had gedronken, riep: “Zwee sjerrie, m’neer!” En ik alsnog mee mocht naar dat politiebureau voor de wat uitgebreidere alcoholtests, terwijl ik geheel nuchter bleek.

Of mensen die tijdens die wat saaie kantoorvergadering er toch net even wat klucht in kunnen gooien.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Kwinkslag: 1) geestig gezegde 2) snaaks gezegde 3) een onverwacht kluchtig gezegde

Het is een Kunst, en het verlangt dat je in een situatie direct het zotte van een situatie kan doorzien. Alsof je er gelijk de spot mee kan drijven. Niet iedereen is gezegend met de gave van een kwinkslag. Maar als je die gave bezit, kun je je steevast rekenen tot mijn vriend voor het leven.

Ben jij er een van de kwinkslagen?

En weet je altijd weer zo’n karakteristieke opmerking te plaatsen, die het leven voor dat moment weer even gezellig maakt? Of heb je een leuke anekdote met betrekking tot die geweldige kwinkslag, die je leven weer, al was het voor heel even, op de rails heeft gezet? Dan hoor ik dat graag in jouw eigen #WOT.

Doe jij ook mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over mee kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment dat je wil instappen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT deel 2 van 2020: kwinkslag”

  1. De kwinkslag. Ik weet er wel raad mee. Diegenen aan wie ik de kwinkslag uitdeel vaak wat minder. Het is namelijk vrij onverkwikkelijk dat ik meen de leukste kwinkslagen te moeten uiten in tijden van stress. Normaal pak je dan een borrel of steekt een peuk op maar ik drink niet en roken doe ik eigenlijk liever ook niet meer. Maar dat is een ander verhaal.
    Zo had ik de irritante gewoonte om op bijeenkomsten waar ik moest zijn voor de krant en waar ik geen enkele kennis had van het onderwerp met kwinkslagen mijn onwetendheid te maskeren. Dat is gewoon dom en dat doe ik dus al een aantal jaar niet meer. Zeesluizen, groene wijken en havenkwartieren, ze hebben geen geheimen meer voor me. Interview ik personen over pakweg sportprestaties, goede doelen of kattenopvang dan wil een kwinkslag nog wel eens helpen. Let wel, niet bij iedereen. Mensen denken al snel dat je ze in de maling neemt.
    Opperste achterlijke kwinkslag in zenuwen geuit was de volgende. Op het moment dat de naald in mijn arm ging voor de verdoving voor een operatie die ik liever niet had ondergaan zei de anesthesist: ‘’Denk maar aan iets fijns.’’ Waarop ik, bejaard, onopgemaakt en in een operatieoutfit antwoordde: ‘’Ik denk wel aan een zonovergoten eiland met seks, drank, drugs en onbeperkt junkfood terwijl ik lean & mean in een gouden bikini rond paradeer. Ga je met me mee?’’
    De man was in het bezit van prachtige donkerbruine ogen, lekkere tattoos en een onweerstaanbaar accent. Ik doe namelijk aan racisme en hou niet zo van blond en blauwogig. Mijn allerlaatste gedachte toen ik wegebde was: ‘’Baumann, je hebt weer eens een idioot van jezelf gemaakt.’’
    Ik kwam bij in een verrukkelijke roes van morfine die de lieverds in het AVL alvast preventief hadden toegediend. En keek meteen in de peilloze dieptes van de ogen van de anesthesist. Hij zei met een zwoele lach: ‘’Het was lekker he?’’ De chirurg zei later toen ze kwam controleren: ‘’Ik heb heel erg mijn best gedaan op het litteken, die gouden bikini kan je nog gewoon aan.’’ Kwinkslagen kunnen achteraf ook geslaagd blijken. De operatie gelukkig ook.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: