#WOT deel 22: stoethaspel

Ik raak er aan gewend, zo’n beetje, aan dat binnen zitten. Pas gisteren viel het me buiten in het winkelcentrum op, hoe we met z’n allen aan het stoethaspelen zijn gedurende deze Coronacrisis. Wat weten we immers? Doen we het goed, doen we het fout? Zijn we op de goede weg, of stoethaspelen we maar wat?

Alles komt namelijk zo onbeholpen over.

Terwijl ik gisteren T-Mobile binnenstapte, betrad ik een soort van voorportaal, dat is afgeschermd middels een flink stuk plexiglas en door twee kleine balie’s waar de klanten (max. 2 per toerbeurt) kunnen worden geholpen. Ik kon mijn adviseur dan ook nauwelijks verstaan. En ook niet volgen wat hij verderop op zijn computer allemaal aan’rommelde’. Maar goed, uiteindelijk belandde ik weer veilig buiten met mijn nieuwste iPhone11, en de factuur, maar dat terzijde.

En natuurlijk is het bij Pearle Opticiens ook een beetje raar, dat di Mama me niet om advies kon vragen bij het kiezen van een nieuw montuur. Die hele toestand is daar thans niet op berekend. Ik waande me dan ook een beetje als volstrekt onnodig daar, al heb ik dan wel heel even kunnen bijspringen met complimenten bij het kiezen van haar nieuwe montuur.

Het #WOT-woord van deze week is:

Stoethaspel = 1) onhandig persoon, 2) onbeholpen persoon, 3) stoetel, 4) kluns, 5) lummel

En dan lees ik over een stoethaspelende politicus die in opperste staat van opwinding is, om vervolgens wellicht zaken (lees: Twitter e.a.) te beteugelen, alsof hij nog helegaar niet bewust is dat de mens ook in staat is, om als de nood werkelijk aan de man komt, ‘ondergronds’ te gaan werken. Vandaar dat het plaatje hierboven zo uitstekend op deze situatie van toepassing is.

‘Nature will find a way!’

Is een van mijn favoriete slogans, en ik mocht willen dat wij als extreem geƫvolueerde mensheid, ons dat eens geducht gaan realiseren. Zeker nu we de teugels weer een beetje losvieren na onze recente intelligente lockdown.

Doe jij ook mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali Molenaar een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Geplaatst op Categorieƫn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: