#WOT, deel 23: doel

#WOT, deel 23: doel ~ iPIXtitude.nl
Uit eigen collectie

Vind het bijzonder mooi, die aspiraties van de meeste jonge mensen, nadat ze bijna allemaal succesvol geslaagd zijn van de middelbare school. Ik kan me zelf nooit herinneren ooit te hebben gedacht de wereld te willen (dan wel te kunnen) veranderen.

Als iemand me ooit vroeg wat ik specifiek zou willen bereiken in dit leven, verschenen er dan ook allerlei vraagtekens in mijn ogen. Ik was dan ook zo’n type, die dacht dat ze louter aan een beetje geluk in het leven genoeg zou hebben. Want ik wilde maar al te graag ‘gewoon mezelf’ worden. Dat zou me vast nog een hele heisa worden, dacht ik zo.

Het #WOT woord van deze week is

Doel = 1) Ambitie 2) Aspiratie 3) 4) Beogen 5) Bestemming 6) Buut 7) Deel van een voetbalveld 8) Destinatie 9) Eindpunt 10) Goal 11) Ideaal 12) Iets waarnaar wordt gestreefd.

Zonder bestemming

Toen reeds, en nog steeds ervaar ik moeite om doelstellingen te bepalen in dit leven. Een man en trouwen ooit, joh, moest dat écht? Kinderen, tja, wie weet ben ik wel helegaar geen geschikte moeke.

Het scheen me allemaal zo opgelegd te zijn vanuit een Kerk, waarin ik absoluut niet wilde geloven, als hondstrouwe atheïst. Ik dacht en denk oprecht nog vaak genoeg dat mensen niet in staat zijn een heel leven lang trouw te blijven aan één partner. En die bijbehorende kinderen, die je dan mag krijgen. In hoeverre kun je van hen verlangen dat ze altijd bij je blijven?

Ideaalbeelden

Nog steeds moet ik grinniken dat men op mijn 53ste nog steeds denkt te moeten gissen naar mijn seksualiteit. Ik ben natuurlijk een verstokte lesbiënne, of ik weet niet hoe ik seks moet hebben. Er zijn ook zat heren die menen hints te moeten geven gewoon voor een nachtje. Dat spelletje heb ik reeds aardig leren meespelen. De volgende dag overhandig ik ze een handdoek om te douchen en een ontbijt, waarna ik ze evenzo blij weer voorgoed uitzwaai.

Ik ben kennelijk dat gevalletje apart. Al zijn de tijden dan gelukkigerwijze wel een beetje veranderd. Ik ben nu van een leeftijd immers dat de meesten al een relatie of meer achter de rug hebben en er nu ook geen zin meer in hebben. Of ze worden opgeslokt door de hachelijke besognes van hun eigen rugzakjes.

Streefpunt

Toch denk ik niet, dat ik mijn hele ganse leven single zal blijven. Ik wil er alleen geen moeite voor hoeven doen. Aan mij zijn al die datingservices dus niet besteed. Mijns inziens is liefde nog altijd vliegen voor gevorderden.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: