#WOT, deel 23: stekken

Van die kleine ontluikende stekkies onderaan een plant. Ik kick daarop. Vol verbazing over zo’n klein wonder wacht ik net zo lang af totdat het mijns inziens krachtig genoeg is om te planten in een eigen pot.

En dat laatste verbaast me zelf nog het meest. Ik, die vroeger dacht dat tomaten in blik groeiden, zo uit de fabriek vandaan. Ik, stadskind. Ik, die hopeloos verloren is voor dat soort kleinschalige mirakels.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Stekken: vorm van ongeslachtelijke voortplanting bij planten waarbij een stukje blad of stengel van een plant uitgroeit tot een nieuwe plant.

Groene vingers

Ik blijk toch echt groene vingers te hebben. Want as we speak zit ik buiten à la balconia te genieten van de pracht van mijn planten daar. Wacht, ik maak even een foto.

Tadaa.. En nee… het boeit niets dat ik hier zowat koutje vat, want onderwijl speur ik naar nieuw leven om ook weer te verplanten zodat ik nog veel meer leven in de brouwerij kan scheppen. Die eeuwige zoektocht naar nieuwe stekkies zal ik waarschijnlijk nooit opgeven.

En jij? Heb jij ook groene vingers? Houd je ook zo van het plantenleven en de gezelligheid die dat met zich meebrengt?

Ik lees het weer graag hieronder in de reacties.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzin ik een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags ,

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

5 gedachten aan “#WOT, deel 23: stekken”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: