#WOT deel 24: Kunst

Natuurlijk mag ik me bij een bezoek aan een Kunstgalerij graag wat uitdossen, alsof ik mijn extravagante puberjaren nog lang niet achter me heb gelaten. En zo stapte ik uiterlijk vastberaden, edoch innerlijk wat nerveus of mijn bijzondere uitstraling niet al te veel de aandacht zou trekken, deze Kunsthal binnen.

Zo’n Kunstgalerij is nog een dingetje. Als eerste valt me altijd weer op hoe men tussen de diverse Kunststukken boel serene ruimte weet te creëren, zodat je tussendoor even op adem kunt komen. De vorige Kunstuiting op je kunt laten inwerken en om je mentaal te prepareren voor het volgende Kunstgeweld.

Ik bekeek elk schilderij, elk beeld, elk stuk, met de grootste inspanning. Aangezien ik mijn aandacht manhaftig probeerde te poneren op wat de Kunstenaar moet hebben gevoeld en gedacht tijdens deze specifieke creatie, werd ik benaderd door een medewerker. Hij sprak me aan, terwijl ik wat innerlijke moeite had om mijn concentratie van het schilderij af te wenden, bekeek ik hem even vluchtig. Een kale man, die dus maar een lange Hipsterbaard aan had laten groeien die zo grappig aan de uiteinden met een elastiekje bij elkaar gehouden werd. Blijkbaar was hij ook dol op tatoeages, want zijn armen, zijn nek en onbedekte schouders, en vanonder zijn driekwartbroek, was de inkt nog bijna nat. Hij kon zelf ook enigszins doorgaan voor een artistiek Kunststuk, dacht ik nog.

Het #WOT-woord van gisteren was:

Kunst ~ 1) Ars 2) Artistiek product 3) Artistieke uiting 4) Artistieke vaardigheid 5) Behendigheid 6) Bekwaamheid 7) Creatieve uiting 8) Foef 9) Frats 10) Handigheid 11) Imitatie 12) Kneep 13) Kunstgreep 14) Kunstje 15) Listige handeling 16) Malligheid 17) Manier om iets te verrichten 18) Namaak 19) Nep 20) Niet echt 21) Schone werken 22) Toer 23) Truc

Hij vroeg me, wat ik er van vond. Ik kraamde er wat architectonisch verantwoorde terminologieën uit en wandelde verder. Maar deze Hipster wilde overduidelijk wat bereiken in dit leven, en wilde on top of that natuurlijk wat Kunst aan mij slijten, dus vroeg hij me, of ik dit schilderij thuis aan een muur zou hangen. Natuurlijk wist ik dat ik dat never nooit niet zou kunnen betalen, maar kennelijk had mijn extravaganza hem anderszins overtuigd. Het werd zodanig nog verrekte lastig deze man van me af te schudden.

Dus murmelde ik mijn antwoord: “Kunst is een uiting van goede of slechte smaak en daarover valt niet te twisten. Ik houd van abstracte dingussen. En deze Kunst en ik kunnen duidelijk niet door één deur!” Waarna ik snel en met opgeheven hoofd de galerij uitstapte.

Oorspronkelijk begon Karin Ramaker met de #WOT. Na wat omzwervingen via moi en Hendrik-Jan, kwam de #WOT uiteindelijk bij Martha terecht. Martha schrijft de #WOT nu sinds 2014. Hier vind je alle WOT’s vanaf 2014.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT deel 24: Kunst”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: