#WOT deel 24: onwelgevallig

Eindelijk worden dan die plannen gesmeed om geen dierproeven meer te houden in de toekomst. Halleluja! Wat kan ik daar als mens blij mee zijn. In het verleden werden die proeven op zo’n half miljoen dieren gedaan, en dat was op z’n minst een onwelgevallige ontwikkeling.

Nu – met die nieuwe techniek – is het dan eindelijk mogelijk menselijke organen te reproduceren die met behulp van chips gevolgd zullen worden op voortgang. In alle opzichten een welkome vooruitgang dus, want ik had er weinig fiducie in dat men met proeven op dieren als Beagles, muizen en de rest ├ęcht tot resultaten kon komen.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Onwelgevallig ~ 1) Onwelkom 2) Onvriendelijk 3) Ongevallig 4) Onaangenaam

Zolang de mens als mede-aardgenoot maar inziet, dat we onze dieren niet onnodig moeten laten lijden, want zij kunnen immers niet aangeven wat hun mankeert. Dat we weten dat een beetje respect voor ook hun leven op z’n plaats is, en dat we niet plaatsvervangend lijdzaam hoeven aan te zien dat hun leven een living hell is om het ons iets beter te laten welgevallen.

Het maakt deze aarde weer een klein beetje heilzamere plek…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

4 gedachten aan “#WOT deel 24: onwelgevallig”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: