#WOT deel 25: tierelier

Plotseling realiseer ik me toch, dat de jaren nu gaan tellen. Want initiatieven en ideeën genoeg hier, maar werk gaat vóór het meisje, bij mij. En als ik dan zo’n lange dag mijn brein – als altijd enthousiast – aan het werk heb gezet, als ik ga als een tierelier, dan ben ik aan het eind van de middag leeg. Op. Kun je me zo weggooien.

Dan moet ik wel even een soort van powernap doen. Zo’n powernap heeft absoluut voordelen, want je raakt er weer door verfrist en je kunt weer alles oppakken en gaan als een speer, zoals ik dat dan altijd noem.

Het #WOT-woord van donderdag was:

Tierelier = 1) lopen als een tierelier (heel goed lopen), 2) werken als een tierelier (heel goed werken), 3) dronken, 4) nabootsing van een eenvoudig, opgewekt muzikaal geluid.

Soms gaat die verrekte werkdrang wel ten koste van persoonlijke zaken, zoals het bijhouden van deze blog. Of andere initiatieven, zoals het opzetten van een me-zine, het vergaren en bundelen van enkele van mijn beste blogposts, het opnieuw oppakken van waar ik ook ooit goed in was: tekenen, maar ook me-time. Ergens blijf ik maar innig verweven met mijn magic box, mijn desktop computer. Hoezeer ik er ook af en toe danig afstand van wil nemen.

Je kunt immers niet altijd voor honderdenéén procent functioneren.

En hoe ik het ook probeer, om die juiste balans te vinden, het mislukt altijd jammerlijk. Aan het eind van de dag, denk ik dan, ‘alweer niets geblogd. Alweer niets voor mezelf gefröbeld.’

Ach, ieder ander zou zeggen, ’t is een kwestie van prioriteiten stellen. Doe dat dan, en zeur niet langer.

Maar soms mocht ik willen dat een dag nóg meer úren telt. En daarom sta ik vandaag reeds om 4:30 uur op, om heerlijk simultaan met mijn ontwaken, de dageraad te zien ontluiken. Wetende ook, dat ik dat vanavond weer moet bezuren.

Maar geloof mij, gedurende die vroege ochtenduren, kan ik me heerlijk verkneukelen over alles wat ik nog zou kunnen doen deze langste dag van het jaar. En zie ik ernaar uit alles op te pakken – of zoals ik dat dan noem, ‘als een speer’ – als een tierelier. En weet ik me weer verzekerd, van een mooie aanstaande zomerdag, vol activiteiten.

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: