#WOT, deel 25: voorraad

#WOT, deel 25: voorraad ~ iPIXtitude.nl
Photo by cottonbro from Pexels

Laatst bevond ik me ergens in een groepsmeeting, en toen men hoorde dat ik op mijn leeftijd (nog) geen partner had, en ook (nog) geen kids, noemde men mij spontaan een ‘Partygirl’, die flierefluiter die intens geniet van het leven.

Enerzijds klopt dat wel. Anderzijds absoluut niet: ik ben geen partypooper. Nooit geweest ook. Daarvoor ben ik te veel een Einzelgänger of te introvert.

Ik ben enerzijds dus niet van de routine of sleur. Dus kan ik met grote trots stellen, dat mijn koelkast op dagelijkse basis vrijwel leeg is. Apart van wat onmisbaar junkfood dan. En dat ik per dag besluit wat ik ’s avonds zal eten. Ook andere voorraden in mijn wat chaotische huishouden ontbeer ik deerlijk, en ik ervaar dat zelf als heel fijn.

Het #WOT woord van deze week is:

Voorraad = 1) Assortiment 2) Foerage 3) Goederenvoorraad 4) Hetgeen voorhanden is 5) Hoeveelheid 6) Leeftocht 7) Magazijngoederen 8) Portefeuille 9) Proviand 10) Reserve.

Niet zuinig

Dat betekent dus niet, dat ik dan ook zuiniger leef. Want stel, ik haal die wekelijkse boodschappen in huis, vanaf dat oersaaie boodschappenlijstje, dan hou ik me er helemaal niet aan. Geheel tegendraads, wil ik dan ’s avonds spontaan iets heel anders eten, of andere dingen ondernemen. Waardoor ik vaak wel iets te duur leef.

Dat spijt me overigens totaal niet.

Ik weet dat het anders, en ook beter kan. Budgettair gezien, dan. Want gekke dingen moeten en zullen altijd wel kunnen binnen dit budget.
Niet voor niets roept men dat bezuinigen voor mensen is, die niet kunnen omgaan met te veel geld uitgeven (Loesje.nl). Al leef ik dan wel rustig een paar dagen op water en brood, als de nood echt aan de man komt. Maar meestal, durf ik manhaftig te stellen is dat niet echt nodig in dit huishouden. Leve mijn eigen weerbarstigheid.

Zo hou ik op mijn manier een beetje spontaniteit in huis, en dus ook mijn brein weer ZEN.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: