#WOT deel 25: zomer

Zomer, dat is toch die tijdspanne waar tijdens je je blog niche wil switchen naar louter softijsjes-reviews? Of de herinnering aan half-dronken momenten dat je de zon voelt branden op je gezicht en je je plots een nazaat waant van een of andere mythische – lees: mieterse – Zonnegodin? Of dat memento van ’s avonds laat urenlang buiten zitten met heftig brandende toortsen en veel wijn waarbij je het risico op stekende insecten maar voor lief nam?

Niets dan goeds dus, Zomers, voor mij.

Ik word blij van de zon die daadwerkelijk schijnt. Dan is mijn stemming ten duizend-en-éénvoudige verbeterd. Ik kan ook tamelijk lyrisch worden dan, opdat men denkt dat ik acuut lijd aan een zonnesteek.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van gisteren was:

Zomer ~ Eén van de 4 seizoenen. De astronomische zomer start rond 21 juni, wanneer de dagperiode het langst is en de nachtperiode het kortst. De meteorologische zomer telt de maanden juni, juli en augustus. Het is in dit seizoen dat meestal de hoogste temperaturen worden opgetekend. Ook in dit seizoen telt men de meeste onweersdagen.

Zelfs al ben ik stiekem dat Herfstkind, ik denk er vaak genoeg over om mijn verjaardag liever hartje Zomer te vieren. Gezegend met een oerknusse barbeknoei hierbuiten voor op de boulevard, waar iedereen welkom is, zolang hij maar zijn eigen hapje en drankje – als cadeau – meebrengt en een liederlijke sfeer bovendien.

Ik vertel mezelf altijd dat Zomerkinderen veel gelukkiger in het leven staan. Al zullen ze nooit zo kunnen genieten van die plots opdoemende stormen met veel side-effects die de Herfst zo beheersen.

In de Zomer ben ik altijd weer blij en wil Zomer desnoods het hele jaar. Zon, zee, strand, een dagje lol, een kont vol zand…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “#WOT deel 25: zomer”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: