#WOT, deel 26: kantoor

Hoewel ik reeds sinds jaren thuis ben komen te zitten – zonder een fysieke broodheer – heb ik vrijwel iedere maandagochtend last van de Blues. Zo’n kater, je-weet-wel, dat ik geen doel heb om naar bijvoorbeeld een kantoor te gaan. Een vast ritme te hebben. Ja, ik mis zelfs die klungelige gesprekjes bij de koffie-automaat. En ja zelfs dat, ik meen dat ik zelfs de reistijd van en naar kantoor mis.

Dat is enerzijds wel raar, vooral omdat ik nooit echt een hekel had aan werk. Ik was zelfs een tikkie ambitieus. Achteraf bevreemdt het me zelf nog het meest dat dit zo heeft kunnen lopen.

Het #WOT woord van deze week is:

Kantoor = 1) Arbeidsruimte 2) Bedrijfsgebouw 3) Bureau 4) Gebouw voor het werk 5) Handelshuis 6) Schrijfkabinet 7) Werkkamer

Maar hoe is het dan gelopen?

Zoals ik het nu bezie achteraf, was ik voornamelijk als detacheringskracht werkzaam. Ja, ik heb nogal wat werkgevers gezien, zeg. En iedere keer hoopte ik dat ik er een zogenaamd ‘vast contract’ uit zou kunnen slepen. Ik deed altijd behoorlijk mijn best, in ieder geval. Maar niets van dat alles. Iedere keer werd ik er na een periode weer uitgebonjourd, tot mijn eigen grootste verdriet. Ik heb wat traantjes gelaten, mag ik je eerlijk bekennen, daarom.

Dit was typisch voor het resultaat van de middenkaderproblematiek van de jaren negentig (in de vorige eeuw) en het millennium. Het middenkader moest eruit, maar was nog wel nodig om die veeleisende periode te overbruggen.

Dat was ook tijdens de periode dat mijn slechthorendheid niet echt hielp mezelf standvastig te voelen in een baan. Terwijl dat dus niet echt noodzakelijk was, want qua werk kon ik me best handhaven. Ik voelde me alleen zo verdomde onzeker vanwege die ene handicap.

Kop op, en gaan

Dat thuiszitten, annex een uitkeringstrekker genoemd te worden, is nog steeds een heikel dingetje voor me. Maar inmiddels heb ik nog veel meer fysieke klachten gekregen, waardoor ik soms de hemel op mijn blote knieën dank voor deze sociale voorziening.

Ik heb mezelf – thuis met die computer – wel aangenaam bezig gehouden. Zo pretendeer ik dat ik (een autodidact en) behulpzaam ben op het gebied van webdesign.

Neemt niet weg, dat ik soms nog steeds kan wegdromen over een succesvolle job in een drukke baan waarbij ik me totaal geen zorgen hoef te maken over ‘de toekomst’.

Ik blijf dus solliciteren

Al ben ik wel wat specifieker in mijn wensen en eisen. Zo meen ik dat ik absoluut niet verder kan als Management Assistant, dit vanwege mijn gehoor.

De afgelopen jaren heb ik geleerd dat als ik 30 jaar later was geboren een studie Communicatie & Multimediadesign (ja, dat geloof je dus niet) me absoluut niet had misstaan.

En nog steeds zijn er detacheringsbureaus die af en toe contact met me opnemen om te horen of ik (nog) beschikbaar ben voor een specifieke functie als bijvoorbeeld Webredacteur. Als vanouds spring ik daar dan enthousiast op in, maar meestal is het voor hen louter een administratieve taak lijkt wel, en hoor ik na verloop van tijd niets meer. Zelfs niet, als ik interesse blijf tonen. Waardoor ik dan weer ietwat in zak en as beland.

Maar we blijven vrolijk en vooral enthousiast, want wat niet is, kan nog komen. Zo begin je elke dag weer met frisse moed opnieuw, want dat is pas leven.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: