#WOT, deel 26: mijmeren

Nee, ik ben niet zo’n prater, meer een doener. Daarentegen mijmer ik veel, vaak en heftig. Het liefst uitgestrekt op mijn bank, terwijl ik prachtige horizonten bewonder en me daar weer over verwonder, kan ik hele uren zwijgzaam doorbrengen. Ieder ander zou dat als lummelen bestempelen. Ikzelf meen dat ik er energie van opdoe. Ideeën zelfs. En later mezelf weer kan opheffen om grootse zaken op het Internet teweeg te brengen.

Het #WOT-woord van deze week was:

Mijmeren = 1) Peinzen, 2) denken, 3) dromen, 4) dubben, 5) filosoferen, 6) in gedachten verzonken zijn, 7) nadenken, 8) piekeren.

Ik filosofeer ook altijd graag. In mijn up. Hele wereldreorganisaties bedenk ik. Ik weet letterlijk altijd overal een oplossing voor, maar ik hou het fijn voor mezelf. Wil die ander er niet mee lastigvallen, zeg maar.

Mijn opa zaliger zei ooit tegen mijn moeder, dat haar dochter toch wel een ‘denkertje’ was. Want als we op pad gingen in zijn Volkswagenbus, met sleurhut attached, dan vroeg ik hem honderduit over het nut van een Bijbel en het geloof, bijvoorbeeld. Was hij uren bezig om een voor zijn doen ook onbevattelijk iets verklaarbaar te maken voor dat nog jonge meiske, dat ik was.

Dat honderduit vragen deed ik overigens overal. Zonder er overigens enige schaamte of zelfs schroom op na te houden. Ik vind het fijn om veel vragen te stellen, te luisteren, en anderen dus daarmee aan het werk te houden. Het houdt mij ook op een prettige manier bezig met mijn drang naar een zo open mogelijke communicatie.

Mijn Duitse neefje heeft daarop een ietwat ludiek antwoord gevonden, hij vraagt mij dan terug: ‘Warom, wieso, weshalb?’ Tja, en dan moet ik zelf dus inhoudelijk wat vertellen. Maar hij heeft overigens wel groot gelijk.

Nee, dat mijmeren gaat me heel wat beter af. Of het nu thuis op de bank is. In een grasveld tijdens de picknick. Of als ik even wegstaar van mijn werk. Mind you, een grote ramenpartij voor mijn neus, is dan wel een absolute must.

En naarmate de jaren vorderen, merk ik dat het me heel wat sereniteit heeft opgeleverd. En dat de grenzen tussen mij en de mensheid daarmee vervagen. Niet iedereen hoeft een vlotte babbel te hebben, immers…

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: