#WOT deel 26: molen

Picture: een warme zomerdag en veel buurtkinderen die door hun ondernemende ouders erop uit gestuurd werden. Een van de buurjongens had een krakkemikkig bootje en roeien was voor ons natuurlijk altijd favoriet. Er was voor mij als enig meisje in de buurt geen onderscheid, dus mocht altijd mee met de ‘gang van zes’ zoals we altijd spottend werden genoemd. We vonden altijd wel weer die mooie stekjes waar we onszelf en de tijd konden verliezen.

Dus roeiden we naar hartenlust richting De Ringvaart in Vijfhuizen en meerden aan vlakbij hierboven weergegeven molen, waar het heerlijk toeven was. Ik heb nog nooit iemand rond deze molen zien bewegen. Ik weet niet of het nog een functie heeft, behalve de prachtige herinnering aan een gezellige kindertijd gedurende de warme zomers uit mijn jeugd.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Molen ~ 1) Apparaat, werktuig of gereedschap 2) Bouwwerk 3) Deel van een hengel 4) Gereedschap 5) Gemaal 6) Inrichting tot fijnmalen van graan 7) Inrichting om graan te malen 8) Maalwerktuig 9) Maaltoestel 10) Maalderij 11) Maalpers 12) Maalinrichting 13) Maalinrichting in een polder 14) Maalinstelling 15) Maalgerei 16) Peperhouder 17) Peperbus

Bovendien was dit typisch zo’n plek waar we het rijk aan onszelf hadden. We lieten ons vanwege de klamme hitte dan ook heerlijk uit dat bootje glijden om te zwemmen. Je voelde de waterplanten onder je bewegen en de vissen om je heen zwemmen. Als kind stoorde dat niet. Als kind accepteerde je dat klakkeloos.

Ik kan me herinneren dat we ’s avonds veel later dan het avondeten pas thuis kwamen. En dat was natuurlijk ook een beetje de sport. Al waren de ouders meestal ietwat te opgelucht ons heelhuids weer terug te zien, dat ze een standje spontaan deden vergeten.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “#WOT deel 26: molen”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: