#WOT deel 27: geluk

Geluk is het als je op één dag twee blogposts weet te produceren.
Geluk is een ijsje eten.
Geluk is een glimlach die je wordt toegeworpen en die je bewaart als dierbare herinnering in je hart om nooit meer te vergeten.
Geluk is voor mij ook het begrip Internet en die verbinding via mijn iMac.
Bijvoorbeeld. Als in momenten die je in je zak kunt steken.

Het #WOT-woord van deze week is:

Geluk ~ 1) Angst 2) Als alles goed gaat 3) Bof 4) Bezit verwerven 5) Buitenkans 6) Buitenkansje 7) Ben verkeerd begonnen kom er niet meer uit (crypt.) 8) De geluksgodin 9) Fortuin 10) Gelukkigheid 11) Gunstig toeval 12) Gelukkig zijn 13) Hangertje 14) Heil 15) Hazard 16) Het valt mee 17) Ik heb hem verknald (crypt.) 18) Kans 19) Meevaller

Geluk bestaat uit momenten die je moet plukken. Ze komen niet zomaar aangewaaid. Geluk is nooit constant of die continue flow en dus moet je het maar hebben van dat ene ogenblik waarin die warmte of euforie je als het ware overvalt. En dat vasthouden.

Ik weet niet hoeveel van dat soort geluksmomenten je op één dag kunt ervaren. Het intrigeert me zodat ik ze voordat ik ga slapen even naloop en dat moment suprême nog even noteer. Om er niet aan voorbij te gaan. Als een verplichting aan mezelf dat ik het in me heb.

Zoals Martha zo mooi constateert: ‘als ongeluk in een klein hoekje zit, dan heeft geluk dus veel meer ruimte.’ En zo is het, en niet anders.

Het heeft lang geduurd voordat ik inzag dat dit soort geluksmomenten überhaupt bestonden. Ik ging er meestal te snel aan voorbij. Het leven te vluchtig en te serieus om er aandacht aan te kunnen schenken. Pas toen ik begon met bloggen besefte ik wat en hoe geluk gedefinieerd zou moeten worden.

Geluk is het moment ook dat je drukt op die publicatieknop terwijl je vooraf nog peentjes zat te zweten hoe deze #WOT nou ingevuld moest worden. En dat je achteraf dat ultieme geluk ervaart dat je nog iets hebt weten neer te zetten…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week op Martha’s blog zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus Martha Pelkman.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “#WOT deel 27: geluk”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: