#WOT deel 27: sterk

Mijn hele leven lang twijfel ik al, aan van alles. Ergens is dat bizar. Verbaal ben ik niet heel sterk, behalve als ik – eenmaal – boos ben. Dan is men nadien absoluut verbaasd dat ik me zelfs in ‘staat van oorlog’ niet overgeef aan schelden en tieren. Dat is mijn eer te na. Ik blijf netjes ‘u’ zeggen, ik doe mijn verhaal, val ‘u’ desnoods in de rede, maar blijf wel netjes.

Dat is voor anderen vaak nog wel een aandachtspunt. Want ik maak meermaals mee dat men zich niet kan inhouden qua vloekwoorden en het die ander uitmaken voor alles wat lelijk is. Of van die verwijten die je om de oren vliegen, waaruit moet blijken dat die ander last heeft van pure onmacht.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Sterk ~ 1) Aanzienlijk 2) Allemachtig 3) Aanmerkelijk 4) Bedreven 5) Bestand 6) Bitter 7) Braaf 8) Buitenmate 9) Boud 10) Bestendig 11) Compact 12) Considerabel 13) Duurzaam en stevig 14) Duurzaam 15) Drastisch 16) Doortastend 17) Doordringend 18) Dapper 19) Eerlijk 20) Erg 21) Energiek 22) Fiks 23) Forte (muz.) 24) Forto 25) Fors 26) Flink uit de kluiten gewassen

Ergens had ik me moeten begeven op het vlak van diplomatie, want ik houd er niet zo van dat men alles maar lijkt te kunnen roepen. Dat men alles bespreekbaar wil maken, is volgens mij wel een must, maar als men alle perken te buiten gaat om die ander on the spot te zetten, daar wil ik niet aan.

Tact en diplomatie dus. En netjes blijven, zonder dat je je eigenwaarde daarbij geheel verliest.

Ik vraag me dan ook vaak af, of het plotseling leeftijdsgebonden is. Want ik kan me een tijd herinneren waarin ik mezelf juist wel verloor in scheld- en tierpartijen als ik het nodig vond. Maar misschien gaan op een mooie dag dan je oogluiken voorgoed open: en zie je kracht of sterkte aan voor wat het is, en kun je het begrip onmacht fijn van je af laten glijden…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

5 gedachten aan “#WOT deel 27: sterk”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: