#WOT, deel 27: verhaal

#WOT, deel 27: verhaal
Photo by KoolShooters from Pexels

Ook ik ervaar de laatste tijd wat moeite om in een verhaal te komen. Moet ik er wel bij zeggen, dat ik dusdanig word opgeslokt door het dagelijkse leven dat ik er werkelijk waar geen tijd voor vrij maak. Liefst zou ik bij mooi weer, me ergens buiten op het terrasje van dat bistrootje bevinden, en dan voorzien van een natje en droogje, ellenlange verhalen typen. Over alles wat me op dat moment raakt. Over mensen die ik voorbij zie komen, en door wie ik dan in mijn toch al levendige fantasie hele verhalen kan pennen.

Wat me wel eens wil helpen, zoals nu, is dat ik mezelf de tijd even gun. Ik zet een timer aan op de achtergrond, en zweer erbij dat ik alles mag schrijven wat ik in die twintig minuten kwijt wil. Maar gedurende louter 20 minuten dus, want echt veel langer lijkt mijn brein zich niet te kunnen vastpinnen, en raak ik dusdanig afgeleid dat het verhaal een rommeltje wordt.

Het #WOT woord van deze week is:

Verhaal = 1) Betoog 2) Fabel 3) Feuilleton 4) Folklore 5) Geschiedenis 6) Kroniek 7) Lang verslag 8) Legende 9) Letterkundig werk 10) Literair genre

#Nanowrimo

Jaren geleden deed ik ook een fiere poging om een boek te schrijven tijdens de National Novel Writing Month (#nanowrimo) dat ieder jaar in november plaatsvindt. Je kunt je zelfs via de officiële site aanmelden voor hun nieuwsbrief, die je letterlijk en figuurlijk aanspoort toch dat boek maar af te ronden. Ik heb het destijds zelfs online gezet. En het werd gelezen. Maar wat me opviel, zelf, na teruglezen achteraf was dat ik het niet bij louter één sfeer heb gelaten in dat boek. Logischerwijze bevind je jezelf elke dag opnieuw in een bepaalde stemming, en dat zorgde ervoor dat er te veel dynamiek in zat.

Tegenwoordig waag ik me er niet meer aan, die #nanowrimo. Maar ik durf nu wel te stellen, dat het bovenstaande niet wilde vlotten omdat ik zonder enige voorbereiding schreef en me niet wilde houden aan een bepaald plot en de diverse karakters binnen dat verhaal. Ja, dan wordt zoiets vanzelfsprekend een onsamenhangende chaos, denk ik dan.

Wat me ook wel hielp, is het verhaal terug te lezen, zonder er in (te willen) schrappen en schaven. Vaak doet dat mijn eeuwige enthousiasme wel weer oplaaien. Lezen, lezen en weer schrijven dus (dit aan Ali).

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: