#WOT, deel 28: joker

Zo’n dertien jaar geleden raakte een buurvrouw zwanger, en vertelde gelijk daarop dat ze haar twee katten eigenlijk wat beu was. Tenminste haar toenmalige partner vond de overtollige haren en overige perikelen wat huisdieren nu eenmaal met zich meebrengen wat vervelend. Direct daarop bood ik haar aan eens te kijken of mijn eigen oudere kat Sam het eventueel zou aankunnen er twee pubers in huis extra bij te krijgen. Ging zelfs naar de dierenarts met Sam om wat gedegen advies in te winnen.

Natuurlijk mocht ik even een kijkje nemen in haar huis. En dat moment, dat ik haar twee feline vriendjes zag, raakte ik spontaan verliefd op vooral de poes.

Ik had nog nooit een vrouwelijke variant van katachtigen gehad. Alleen maar katers eigenlijk. En dit vrouwtje oogde door haar wat mollige uiterlijk zo knuffelig, dat ik direct overstag ging. En ze beiden opnam in mijn huis.

Dat heb ik geweten. Want kat Sammie klikte spontaan wel met Binkie de andere kat, maar absoluut niet met de Diva, zoals ik haar inmiddels gedoopt had. Ruim drie weken lang was mijn huis dé plek in staat van oorlog, waarbij ik meerdere malen met mijn handen in het haar zat. Sammie liet Diva met recht alle hoeken van het huis zien. Letterlijk. Ze klom zelfs in de gordijnen, wat ik pas besefte toen ik des morgens een gigantische scheur mocht opmerken.

Eigenlijk juist op het moment dat ik mijn handdoek in de ring wilde gooien, en de beide katten terug zou brengen, was de strijdbijl ineens over. Verdwenen. Ze tolereerden elkaar plotseling wel. En wat een opluchting was dat. Voor mij, maar vooral voor poes Diva.

Het #WOT woord van deze week is:

Joker = 1) Extra speelkaart, 2) figuur in het kaartspel, 3) grappenmaker, 4) kaartterm, 5) kansspel, 6) nar, 7) paljas, 8) passepartoutkaart, 9) potsenmaker.

Poeslief heeft helaas het leven gelaten afgelopen december. En met recht laat ik daar nog steeds veel tranen over rollen. Maar ze is absoluut onvervangbaar. One of a kind.

Toch ben ik sindsdien op zoek gegaan naar een rood gestreepte poes, die zijn vrij zeldzaam. Die zoektocht duurt nu al een poosje, want iedere keer als het moment suprême daar is, begin ik steevast hevig te twijfelen.

Immers, ik heb al een kat. Hij wordt al wat ouder. Kan ik ‘m dat nog wel aandoen? Kan ik niet beter wachten en hem nog dat betere leven schenken? Hij krijgt immers nu eindelijk de aandacht die ook hij zo immens verdient. Al die aandacht die ooit zijn zusje kreeg, geef ik hem nu dubbel en dwars terug.

Dus durf ik deze Jokerkaart niet echt te trekken. En naarmate ik meer neig het niet te doen, des temeer raak ik ervan overtuigd dat dit de enige juiste beslissing is.

Soms weet je immers wel wat je hebt, maar niet wat je krijgt…

Doe jij ook mee met de #WOT?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: