#WOT deel 28: stier

Het kasteel nabij die camping dat we met onze camper aandeden had zo’n romantisch bruggetje. Een mooie fotopleisterplek. En aangezien het quatorze juillet (vrij vertaald: 14 juli) was, zou er die avond een spectaculair vuurwerk worden afgestoken. Voor het overige was dat hele kustplaatsje – maar vraag me niet hoe het heette – uitgedost in een gezellige kermisachtige sfeer.

Mijn broer trok me natuurlijk de botsautootjes in op de kleine kermis dat het stadje rijk was. En stierig als hij is, maakte hij er een groots schouwspel van. Iedereen die ook maar een klein beetje huiverig was om te botsen, ging hij frontaal op in.

Het #WOT-woord van gisteren was:

Stier ~ 1) Astrologisch teken bij mensen 2) Boerderijdier 3) Bol 4) Bul 5) Dier 6) Evenhoevig dier 7) Gepaardhoevig dier 8) Heilig dier 9) Heilig dier (boeddh.) 10) Heilig dier bij het boeddhisme 11) Herkauwer 12) Hoefdier 13) Holhoornig dier 14) Mannelijk dier 15) Mannelijk rund 16) Mannelijk zoogdier 17) Mannelijke herkauwer 18) Mannetjesdier

Tot die paar loeiharde aanvaringen ging het allemaal geweldig. Zoals altijd kon ik innerlijk de grootste binnenpretjes hebben om dat schavuiterige karakter van hem, maar op een gegeven moment verloor ik mijn aandacht erbij. Mijn hand schrok zelfs van de volgende knal, en zo gebeurde het – diep tragisch – dat mijn rechterhand zich plots bevond tussen twee botsautootjes.

Ik gaf een gil. Hij keek me eens aan, en zei dat ik me niet zo aan moest stellen. Maar mijn hand was dusdanig geblesseerd dat mijn rechterwijs- en middelvingers het summum aan dikte ontwikkelden. Ofwel gebroken, ofwel gekneusd waren. Ik kon ze nog enigszins manoeuvreren, hoewel dat innerlijke kloppen en de pijn me een weinig zorgen baarden. Later kreeg ik natuurlijk een mooi verband eromheen, waar het me qua stoerheid natuurlijk om te doen was.

Natuurlijk kregen we wat woorden. Natuurlijk gooide ik het hem voor de voeten, maar ik kan nooit lang boos blijven. En hij weet met z’n pokerface toch altijd alles weer tot een glimlach mijnerzijds te breien. En aangezien de wereld te mooi rond is om stil in een hoekje te blijven zitten, knalde ik de volgende dag gewoon weer in zo’nzelfde botsautootje. De oerknal tegemoet…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: