#WOT, deel 29: cursus

Terwijl ik me vroeger – als betweterige puber – opsloot in mijn kamertje met mijn muziek en wat onrealistische dromen, kan ik me hedentendage wel voor mijn kop slaan dat ik niet verder heb geleerd.

Maar allez oeps, het kan nog altijd, vertel ik mezelf dan maar manhaftig. Alleen steekt het me een weinig dat de opleidingen die ik zou willen volgen, astronomische kostenplaatjes hebben. Denk dan HBO Bachelor Communicatie & Multimediadesign bijvoorbeeld.

Zo’n twintig jaar geleden kon ik op kantoor de meest interessante cursussen volgen. Ik heb in het jaar van het Millennium dan ook Projectmatig Werken, en cursussen ITIL Foundation, Word, Excel & PowerPoint Troubleshooting en twee jaar daarna ook nog een cursus Communicatie gevolgd. Dat laatste vond ik dermate interessant dat ik me ging focussen op een toekomst daarin. Wat me achteraf zelf nog het meest verbaast: Communicatie en slechthorendheid, hoezo past dat samen?

Het #WOT woord van deze week is:

Cursus = 1) Aantal lessen over een bepaald onderwerp, 2) hoeveelheid leerstof, 3) kortdurende opleiding, 4) leergang, 5) les, 6) Onderricht, 7) onderwijs, 8) opleiding, 9) schriftelijk onderricht.

Lievelingetje

Ergens was ik gedurende die cursussen dan ook altijd de meest vurige deelnemer. Wist overal wel het antwoord op, en zwaaide bijna continu met mijn vinger in de lucht. Achteraf bezien, werd ik ook vaak gezien als het lievelingetje van de meester.

Als dat mij gedurende de middelbare schooltijd was overkomen, had ik destijds direct meer gespijbeld. Want wie wil dat nu, het lievelingetje van de meester zijn? Blègh. Tegenwoordig bezie ik dat toch anders. Misschien ben ik dan toch wat wijzerder geworden?

Ooit doe ik het

En nog steeds zit ik te vlassen op goedkopere oplossingen om mezelf achteraf toch dat HBO-niveau aan te kunnen meten. Dat zou immers wel een goede plus zijn voor mijn zelfbeeld. Maar goed, dat ik destijds ook die opleiding Management volgde, want dat bijpassende label HBO dat lonkte me maar al te aantrekkelijk toe…

Doe jij ook mee met de #WOT?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT, deel 29: cursus”

  1. Puberteit is ook niet echt een geschikte tijd om ” braaf” in de schoolbanken te zitten. Zodra men uitgepuberd is komt men er tot zijn spijt achter dat hij niet goed mee kan komen in de maatschappij terwijl er aan intelligentie geen gebrek is.

    Eeuwig zonde. Opleidingen zouden op elke leeftijd toegankelijk moeten zijn.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: