#WOT deel 29: workshop

Terug naar de schoolbanken en zoveel mogelijk workshops volgen, dat lijkt me helemaal super. Iedere keer kwijl ik alleen al bij het aanbod. Van het ouderwetse propjes gooien naar de leraar – mochten de lessen niet interessant genoeg zijn – tot aan het iemand honderduit bevragen als ik mijn nieuwsgierigheid niet kan bedwingen. Omdat je er een giga input aan ervaringen door verzamelt, die natuurlijk allemaal voer voor je blogs kunnen zijn.

Het #W(rite)O(n)T(hursday)-woord van vandaag is:

Workshop ~ 1) Atelier 2) Bijeenkomst 3) Cursus 4) Clinic 5) Praktijkcursus 6) Soort praktijkles 7) Werkplaats

Gelukkig heb ik al een aantal workshops mogen volgen. Bij Esther Donkers in een grijs verleden, en ook bij Evelyne Hermans. Het leuke is dat je gelijk aan het werk wordt gezet. De een kwam – als je last hebt van gebrek aan inspiratie – met het samenstellen voor soort van moodboards. En bij de ander mocht je schrijven over meerdere bepaalde onderwerpen. De feedback die je krijgt van je medecursisten en van de chief, leverden genoeg inzichten op om nog beter te schrijven.

Ik heb zelf ook workshops gegeven, en dat werd gelijk een zooitje ongeregeld want kan absoluut geen orde houden. En dat waren dan van die computerlessen aan senioren en ook halve cursussen WordPress aan hun die daarom vragen. Als ik iets uitlegde, sloeg men gelijk in paniek, want men dacht er een te hoge moeilijkheidsgraad in te zien. Dat vergde nogal wat verdere instructies van mijzelf, zodat men uiteindelijk innerlijk de kalmte zelf en blij het klaslokaal kon verlaten.

Tegenwoordig probeer ik de Kunst van anderen af te kijken, gewoon door een analyse van hun schrijfcapriolen te maken. Het grappigste wat ik leerde? Het hoeft niet perfect te zijn, om prachtig te zijn…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT deel 29: workshop”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: