#WOT, deel 31: snikheet

Mijn balkonplantjes hebben het vandaag nogal te verduren gehad, zie ik, als ik ’s avonds na 9.32 uur even het balkon opstap met een voor hun wat waterige koeling. Blootvoets tintelen mijn tenen van het genot van de nog warme balkonvloer.

Het #WOT-woord van gisteren was:

Snikheet = 1) Drukkend warm, 2) gloeiend heet, 3) intens heet, 4) smoorheet, 5) verstikkend warm, 6) tropisch warm

Ik heb me vandaag bewust ‘easy does it’ gedragen. Ging alleen naar buiten – ├á la balconia – als de schaduw nog welig tierde. En aangezien mijn balkon op het Zuidwesten gelegen is, blijf ik dus het gros van de dag binnen onder de plafondventilator, die nu eindelijk goed gebruikt kan worden. Ik eet wel ongenadig wat perenijsjes weg, maar het is water, dus mag het, verontschuldig ik mijn ijsjestrek dan maar weer.

Al heb ik me vanmorgen dan wel wat extra bekommerd om di Mama, en het vuil voor haar weggebracht naar de dichtstbijzijnde containers, en samen boodschappen gedaan. Bij de super was het heerlijk toeven nabij de koelingen. Je zou er bijna je strandstoeltje bij zetten.

Gedurende de dag houd ik mezelf op de hoogte door naar het nieuws te luisteren via de radio en ook dat via Internet te lezen. Er zijn weer hele volksstammen onderweg naar ’t Zandvoortse, begrijp ik. Van mensen die geen tuintje of balkon hebben, wil ik dat best snappen. En uiteraard ook, als men nog kleine kinderen heeft, want zand en water is nu eenmaal het ultieme genot van kleine kinderen. Maar handig gedurende deze Coronacrisis is het niet echt.

Maar goed, ik denk dat we ’t inmiddels met z’n allen goed beu zijn, die Coronashit. Zelf bespeur ik dat ik wat gedegen afleiding zoek in een goed boek of grappige tv-serie. Zolang het maar even niet over deze nare toestand hoeft te gaan. Zo schreef ik een kort verhaal over een fata morgana, nabij een prachtige waterval, maar dat zul je me vandaag beslist vergeven…

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: