#WOT, deel 31: sport

Echt, ik heb danig behoefte aan een sportmaatje. Nee, dit is geen oproep tot een sollicitatie. Maar de jaren voorheen, tja dan ging ik toch altijd vrij makkelijk sporten als ik niet alleen hoefde te gaan. Al zaten we nadien dan wel ettelijke uren aan de bar, de zojuist afgesporte zweetdruppels weer aan te komen met bier en borrelhapjes.

Moet wel toegeven, dat het tegenwoordig lastiger is om dat sportmaatje te vinden. En ach, misschien stel ik mezelf wel aan. En moet ik gewoon de discipline opbrengen om dat sporten in mijn eentje op te gaan pakken. Maar welke sport dan?

Het #WOT woord van deze week is

Sport = 1) Actieve bezigheid 2) Deel van een ladder 3) Gezonde activiteit 4) Katern van een krant 5) Lichaamsbeweging 6) Ontspanning 7) Plankje dat twee stijlen of liggers verbindt

Wat doet Pix graag aan sport?

Sinds mijn jeugd badminton ik. Maar er zijn maar weinig zielsverwanten die inzien dat badminton echt een serieus ding is. Meestal denkt men dan aan dat spelletje vroeger op de camping. Gewoon voor de lol. Maar hee, ik heb ooit competitie gespeeld, en dat is een far cry van dat spelletje op de camping, destijds.

Tegenwoordig maak ik me meer zorgen om mijn slappere spiergestel. Dus neem ik me nu voor om te gaan zwemmen, elke week, 2 à 3 keer. Ooit gehoord namelijk dat je met zwemmen de meeste spieren wel benut. Het punt is wel even dat ik mijn Philips oorbellen moet uitleggen voor die tijd. En aangezien mensen vaak een gesprek willen aanknopen, zelfs in een zwembad, is dat eventjes lastig. Dan moet ik dus met handgebaren gaan uitleggen dat dat niet handig is. Zie je het al voor je?

Voor de rest zou ik graag joggen, want is gratiesch, die tijden kun je zelf indelen en ook invullen. Maar mijn prominente voorgevel zit mezelf in de weg. Al draag je nog zo’n goede beha, het blijft een pijnlijk ding, wat men dan ook roept.

Maar ik wil hoe dan ook het sporten weer oppakken, want naarmate ik ouder word, voel ik die mijn spieren dus slap worden. Van de week bijvoorbeeld fietste ik voor de verandering weer eens, en mijn bilspieren konden niet nalaten daartegen te protesteren. Alsof ik net dat paard had beklommen. Dus hee… Pix moet aan de bak, en snél. Het grote voordeel, vertel ik mezelf altijd, is dat je nadien zo heerlijk kan en mag ontspannen. En dat is me ook heel wat waard. Meer nog dan de zweetdruppels die ik me daarvoor heb moeten getroosten.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: