#WOT deel 31: voetbal

Met z’n 22’en rond een balletje rennen en die zo doelbewust mogelijk in een goal proberen te schieten: voetbal. En oh ja, er is dan ook nog een scheidsrechter die meeholt, maar die mag absoluut dé bal niet raken. Hoe irritant. En hoe vreselijk enerverend kan zo’n spelletje zijn?

Onbewust word ik er toch door gegrepen, dit balspel. Ik doe altijd heel stoer alsof het me niets interesseert. Maar zodra ik er vijf minuten inzit, begin ik als vanzelf te foeteren en in figuurlijke zin tegen die bal aan te trappen. Ik speel mee. Ik leef mee.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord is:

Voetbal ~ 1) Bal 2) Balspel op veld 3) Balspel 4) Balsport 5) Bal van leer 6) Bolvormig voorwerp 7) De welving achter de tenen (crypt.) 8) Een bal 9) Football 10) Handbalterm 11) Jongensspeelgoed 12) Knikker 13) Knikker (crypt.) 14) Nationale sport in Engeland 15) Openluchtspel 16) Ploegsport 17) Populaire balsport 18) Sport of spel 19) Soccer 20) Socker

Waarom heb ik er dan zo’n hekel aan? En waarom is het eerste wat ik aan een man vraag als ik een date heb, of hij een voetbalfanaat is?

Een ex van mij presteerde het om met zijn benen gestrekt over een krat bier elke avond voetbal te kijken. Hij vroeg nooit of er misschien iets was wat mij zou interesseren. Of we samen iets leuks konden doen. Het enige wat voor hem telde was dat kl*te-voetbal en een krat bier. Needless to say, was deze relatie dan ook geen lang leven beschoren.

Sindsdien verbeeld ik me, dat ik liever een man vind die zinniger zaken prefereert. Al vind ik het stiekem soms best wel leuk…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “#WOT deel 31: voetbal”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: