#WOT deel 32: smeuïg

Hij was lang, maar kon nog net niet slungelig genoemd worden. Met kuiltjes in z’n wangen, en zijwaarts die guitige blik, was hij direct iemand waarvoor ik me nog eens omdraaide, en opeens was daar die klik.

Het deerde niet dat hij getrouwd was. Dat was iedereen in de Horeca immers, maar dat scheen iets te zijn wat men louter voor de vorm in stand hield. Achteraf gezien kon ik beter met zijn vrouw opschieten. En toen ik eenmaal zijn nageslacht in het vizier kreeg, twee jochies die à la hun vader qua stout doen niet onderdeden, kreeg ik er zelf genoeg van. Soms moet je geconfronteerd worden met een thuisfront om je conclusies te trekken.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Smeuïg ~ 1) Dik vloeibaar 2) Lekker zacht en vettig 3) Sappig 4) Saprijk 5) Smakelijk 6) Vettig 7) Zacht 8) Zacht en een beetje vet 9) Zacht en vettig 10) Zacht van smaak 11) Boterzacht 12) Buigzaam 13) Fleurig 14) Goed smeerbaar 15) Lenig 16) Smijdig

Maar jonge, jonge, wat hadden we gedurende deze affaire een lol. En welk een geheimen zouden de King’s Room, de Bruidssuite en zelfs de pooltafel in de bar, prijsgeven als bedden, muren, tafels, en leeggedronken glazen whiskey-cola konden praten? Wat vermoedden mijn collega’s toen ik tijdens die verplichte EHBO-cursus van hem met tong en al mondbeademing kreeg, en de cursusleiders zelfs daar niet om konden lachen? En welke roddels gingen er rond als we tijdens het werken half verfomfaaid weer een toilet uitrolden?

Dat grote geheim dat je niet mocht prijsgeven, maar wat je wel van de dáken wilde schreeuwen, was en is nog steeds jarenlang een veilig geheim van mij geweest. Ik verbeeld me – nu nog steeds – dat een man die dat kan evenaren nog geboren moet worden. Maar even tussen jou en mij, is dat laatste natuurlijk een sprookje waarin mijn liefde voor die man blijft geloven…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: