#WOT deel 32: weg

We rijden op een smal Engels weggetje, en omdat we in die tourbus zitten, kunnen we net over die heg in de berm heen kijken. En zien bergen en dalen, die overgaan in een wolkenrijk daarboven. Alleen lijkt het net of die horizon geen scheiding kent. Het ligt ergens daarachter, maar er zijn geen grenzen.

Altijd, als ik op zoek ben naar iets, het leven, of gewoon geniet van een vakantie, valt dat me weer op. Een horizon aan het eind van de snelweg. Dat maakt me enthousiast, dus ik doe niets liever dan rijden, zelfstandig een auto besturen. En ik moet oppassen dat ik dan nog aandacht heb voor de weg, want ik zou maar verdwalen.

Weg ~ 1) Afstand 2) Autoweg 3) Apo (Grieks) 4) Absent 5) Afwezig 6) Allee 7) Baan 8) Baanvak 9) Bevel 10) Broodje 11) Communicatiemiddel 12) Deel van een stad 13) Doorgang 14) Deel van een wijk 15) De deur uit 16) Die straat is niet te vinden (crypt.) 17) Ertussenuit 18) Etappe 19) Ervandoor 20) Ervandaan 21) Elders 22) Failliet 23) Foetsie

Dat ik richting de toekomst rijd op elk pad, elke weg, die ik neem is geen verrassing, maar er is weinig anders wat me zulk een verzekering biedt. Dus rijd ik vaak. En ga ook graag zonder enig doel op pad, omdat ik altijd weer verrast word door de schoonheid van het landschap die overgaat in zo’n horizon voor me, naast me, en zelfs achter me.

Ik zou zweren dat ik daar vroeger nooit aandacht voor had. Ik zag die mooiigheid eenvoudigweg niet, of wilde het niet zien. Misschien kon ik het nog niet waarnemen, omdat ik in mijn jeugdigheid andere zaken vele malen belangrijker vond. Ik weet ook niet precies wanneer voor mij die knop omging. Ik weet alleen dat ik er nu dubbel van geniet. Omdat ik waarschijnlijk een belangrijke les in dit leven heb meegekregen:

Een kim is louter een weg richting horizon met de belofte van een nieuw begin.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 gedachten aan “#WOT deel 32: weg”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: