#WOT deel 33: achterstand

Over achterstandige verplichtingen kan ik kort zijn: die heb ik niet. Nee, echt niet! Behalve dan misschien als je eens kritisch mijn huis doorloopt. Precies: het huishouden, een broertje dood heb ik daaraan. Vooral aan de geluiden die ze produceren: de stofzuiger, de droger, de magnetron, en in mindere mate: het strijkijzer. Waarom je die altijd móét hóren, dat snap ik dus niet. Misschien als ze geruisloos waren, dat ik dan wat happiger zou zijn om alles netjes te laten en houden.

Die tijd dat de huishoudrobot zijn intrede zal doen, daar verlang ik dus naar. Zo eentje die het altijd met je eens is. En die weet om te gaan met zelfs het onderhoud van huishoudelijke apparaten, zodat ik er geen omkijken meer naar heb, maar ik dwaal weer af.

Ik was vroeger altijd overal te laat. Totdat het moment komt dat je een afspraak hebt, en je zelf moet wachten tot je een ons weegt. Sindsdien ben ik altijd te vroeg, zelfs.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van gisteren was:

Achterstand ~ 1) Achterstallige verplichtingen 2) Het minder ver zijn 3) Onbehaaglijk gevoel 4) Onbetaalbare schuld 5) Rest 6) Schuld 7) Stuk dat men achterligt

En vroeger met de Cooper-test kreeg ik ook altijd dat onbehaaglijke gevoel dat ik er niet aan kon voldoen. Ben van nature dan ook geen sporter, het idee alleen al. Behalve misschien dat ik me wel kan vinden in Badminton, maar ik vermoed dat het spelelement me daarin over de streep trok. Ik hield van de snelheid van het spel. Van het plotseling je poten uit je lijf moeten rennen om er dan een geweldig mooie smash in te knallen. Heel even heb ik zelfs mee mogen doen aan de competitie, totdat ik erachter kwam dat dat betekende dat ik elke week minstens twee tot drie keer zou moeten trainen. Toen was het al snel: einde oefening, maar het plezier in dat spel blijft tot nu toe overheersen. Gelukkig. Misschien meer omdat we elk gespeeld uurtje afwisselen met een uurtje barhangen met veel bier en bitterballen. Dat betekent voor mij het summum van ontspanning. En als het moet, dan trek ik daarna nog wel een uurtje tekeer op de baan. Al houdt dat wel in, dat ik iets achterloop in snelheid nadien.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

2 gedachten aan “#WOT deel 33: achterstand”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: