#WOT deel 33: onweerstaanbaar

Als er iets is wat me onweerstaanbaar lonkt, is het wel de toekomst of dat onvervulde kapitaal of beeld dat ik van mezelf heb en wat ik zou kunnen zijn. Ik weet: ik ben een dromer. Eigenlijk leef ik niet echt. Ik dagdroom veel. Heel veel. En in die dagdromen leef ik wie ik wil zijn en is alles mogelijk.

Ik vraag me dan ook vaak af, wat er zou gebeuren als men me dat wegdromen zou afnemen. Ik denk dat ik dan terstond de hoop zou opgeven en subiet zou sterven.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord is:

Onweerstaanbaar ~ 1) Aantrekkelijk 2) Bekoorlijk 3) Charmant 4) Irresistibel 5) Verleidelijk 6) Zeer verleidelijk

Ergens besef ik dat het een verkapte vorm van escapisme is, zodra iets doordringt als onwenselijk of niet leuk, sta ik mijn hersenpan toe te vluchten in dagdromen. Het voordeel daarvan is dat je iedereen en voornamelijk jezelf in een bepaalde waarde laat. Je respecteert jezelf genoeg om te weten dat je beter zou willen en kunnen. En die ander – die waarschijnlijk geen besef heeft van je onweerstaanbare fata morgana – hoeft daar geen rekening mee te houden. Iedereen blij.

Alleen daarom al vind ik het soms heerlijk om in mijn eigen gezelschap te vertoeven. Ik zet een knop om en dagdroom even heerlijk weg. Het is net vakantie, maar dan beter en minder kostbaar. Je kunt op ieder moment de knop weer uitzetten en weer veilig landen in de realiteit. En weer terugkeren naar die plek waar jij je veilig waant.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door mij, vervolgens Hendrik-Jan de Wit en nu door Martha Pelkman.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

6 gedachten aan “#WOT deel 33: onweerstaanbaar”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: