#WOT, deel 33: zwoel

Die prachtige vlinder zag ik in het voorbijgaan mijn zwoele woonkamer in vliegen. Te laat, constateerde het dat niet-bestaande bordje bij de deur met de tekst: ‘betreden op eigen risico’. Want ik heb een kat thuis, die met alle binnenvliegende insecten eerst dat spelletje speelt. En daarna zit of bij voorkeur ligt hij met een gruwelijk geveinsd ongeduld erbij te kijken, dat zo’n vlinder of ander insect het leven laat. Tussendoor deelt hij rustig nog wat klappen uit.

Ik kan er dan ook vaak niet naar kijken, heb de neiging om zo’n insect voortijdig door de wc te spoelen. Dan zijn ze dus al zwaar gehavend. En gun ik hun die genadige verdrinkingsdood. Het zijn zo van die venijnige trekjes die ik van beesten nooit goed heb begrepen. Then again, denkt mijn kat waarschijnlijk mij een lol te doen.

Zo heeft een vorige kat van mij ooit een duifje uit een nest ‘gestolen’ en wierp hij die in de keuken, terwijl ik stond te koken, voor mijn voeten. Alsof hij wilde roepen: ‘Kan zo de pan in, voor d’rbij!’

Ik heb binnenshuis dus nooit iets te duchten van enig insect, want die zijn hier bij voorbaat al dood voordat ze goed en wel beseffen dat hun laatste uurtje geslagen heeft.

Het #WOT-woord van donderdag was:

Zwoel = 1) Benauwd, 2) Broeiend, 3) Drukkend warm, 4) Laf, 5) Laks, 6) Lauw, 7) Los, 8) Sensueel, 9) Troebel, 10) Verstikkend, 11) Vochtig warm.

In huis heerst inmiddels een ietwat te benauwde hitte, een zwoele klamme warmte, waarop ik niet zo lekker gedij, mag ik eerlijk bekennen. Ik denk dat dat komt omdat ik toch nog steeds wel veel last ervaar van opvliegers, waardoor ik het voor mijn gevoel dubbel zo warm heb. Heel af en toe hanteer ik à la balconia de tuinslang. Niet voor de plantjes, nee. Om mijn eigen kop wat lucht en koelte te gunnen. Dat duurt echter maar kort.

Gisteravond regende het hier in het Haarlemse heel even. Zo’n drie minuten. En ik had gehoopt dat dat zwoele wellicht met de regen zou verdwijnen. Maar nee, nog niet.

Ondertussen heb ik alle ventilatoren tevoorschijn getoverd. En die behandel ik als nooit tevoren majesteitelijk, in de hoop dat ze een langer leven zijn beschoren dan de insectdie hier ooit durft binnen te vliegen.

Schrijf jij ook mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen...

Geplaatst op Categorieën Pix' WOT

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: