#WOT deel 35: capaciteiten

Een van mijn opa’s wist zijn dochter al vroeg te melden dat ik als kind bepaald een ‘denker’ was. Ik kon hem uren uithoren, hij kon immers prachtig verhalen over zaken als het waarom achter mijn vragen, de totstandkoming van de mensheid en ja, zelfs over de Bijbel. Ik luisterde maar al te graag. Daarin schuilt alvast één van mijn krachten, de tweede is dat ik prima kon samenvatten en de derde dat ik vaak de ‘juiste en scherpzinnige vragen’ stel. Zodat niet ikzelf de verhalen hoef te vertellen, maar dat fijnzinnig door een ander laat doen. Spreken is niet mijn grootste kracht, mijn vingers wijzen me wel de weg via een toetsenbord. Magisch, dat.

Daarnaast observeer ik graag. Zet mij op een terrasje met een koud drankje, een pen en papier en de mooiste verhalen vloeien daaruit voort, gewoon door mee te gaan met de flow van vibraties die ik dan waarneem.

Ooit ontdekte ik dat ik een giga respect bezig voor hen die taal en schrijven meester zijn. Stiekem hoop ik ooit dat er die titel ‘Auteur’ achter mijn naam komt te staan. Voorlopig ben ik nog wat te lui, al kan ik soms wel tamelijk competitief en vooruitstrevend zijn. Laatst deed ik zelfs mee aan een schrijfwedstrijd, en zo zit ik nu op hete kolen voor wat betreft de uitslag.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Capaciteiten ~ 1) Aanleg 2) Begaafdheid 3) Bekwaamheid 4) Bevattingsvermogen 5) Draagkracht 6) Draagvermogen 7) Gave 8) Geschiktheid 9) Inhoud 10) Inhoudsruimte 11) Inhoudsvermogen 12) Knobbel 13) Kracht 14) Kundigheid 15) Kunnen 16) Kwaliteit 17) Laadvermogen 18) Onderlegdheid 19) Ressource 20) Scherpzinnigheid 21) Talent 22) Vermogen 23) Vernuft 24) Volume

Ik houd ervan tot oplossingen te komen en zoek graag dingetjes tot op de bodem toe uit. Ik heb ooit in een ver verleden een IQ-test gedaan, waaruit toen al ‘webdesign en creatief bezig zijn’ naar voren kwamen. Dat schetste mijn eigen verbazing nog het meest, durf ik eerlijk te bekennen, want dat was nog in het vroegste tijdperk van Internet.

De laatste jaren roep ik steeds vaker dat ik wezenlijk te laat ben geboren voor this way of life, maar ik weet, je bent nooit te oud om te leren. Waarschijnlijk liep ik voordien te lang met mijn hoofd in de wolken, en moest ik eerst buiten leren spelen, om mezelf te ontdekken zodat ik mijn kinderlijke tevredenheid mocht hervinden…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag kiest Martha een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: