#WOT, deel 35: klusjesman

Deze week stond er een aantal zaken in de planning. Mijn moeder is overgestapt naar T-MobileThuis. En van kabel (Ziggo) overstappen en de aansluiting op het modem middels ethernet (T-Mobile) is me bijna geheel zelfstandig gelukt. Toch moest ik er een monteur bij halen. Al heb ik de telefoon- met aanverwante alarmaansluiting dan wel zelf geregeld.

Ook vond ik dan eindelijk die gedegen loodgieter die de stortbak in mijn kleinste kamertje heeft vervangen. Gelukkig. Binnen een uur was dat geregeld.

En nee, ik ben dus niet zo handig. Alleen wil ik dus niet roepen dat ik twee linkerhanden heb, maar wel dat ik vroeger wat beter had moeten opletten tijdens de diverse verbouwingen die mijn ouders hebben verricht. Want ook zij hebben het uiteindelijk geleerd door het gewoonweg te doen. ‘Kan niet is dood’, zegt mijn moeder altijd fier. ‘Én waar een wil is, is een weg’, dat roept ze vervolgens nog luider en doordringender.

Het #WOT woord van deze week is

Klusjesman = 1) Iemand die karweitjes verricht 2) Karweitjesopknapper 3) Manusje-van-alles 4) Persoon die klusjes verricht.

Handigheidjes

’t Enige probleem waar ik dan ook mee worstel is dat ik iets te snel wil en goed wil kunnen. Als je bijvoorbeeld kijkt naar het vakmanschap van een loodgieter die binnen dát uur een stortbak met aansluitingen keurig netjes vervangt, dan levert mij dat wel een gevoel van schaamte op. Ik zou dat dus ook willen kunnen. Maar het feit alleen al, dat ik eerst ga stuntelen en dan pas mezelf dwing om iets goed te doen, spreekt voor zich. Ik wil direct superieur en goed iets kunnen. Maar dat vergt wel een soort van oefening.

Maar ik kan het wel. Laatst nog was een dimmer kapot. En nadat ik de kersverse dimmer had en er achter kwam dat het iets anders was aangesloten dan de vorige, heb ik op YouTube.com opgezocht hoe zo’n dimmer weer aan te sluiten. Zelfstandig. En dat is me potdorie, en tot mijn übergrote trots, dus ook gelukt. En dat zonder geëlektrocuteerd te worden.

Vakmanschap

Ik hou van vakmanschap. Ik hou ervan als ik iets vlotjes en zonder al te veel rompslomp kan oplossen. Dat moet bij mij bijna ‘casual’ verlopen. Zonder te emmeren, tobben, en mezelf af te vragen of ik het überhaupt wel kan. Dat twijfelen aan mezelf zit een beetje in mijn karakter, denk ik, want als iets lukt voel ik mezelf immers groeien en bloeien.

Dat duurt echter nooit lang genoeg, die trots op mezelf. Steeds twijfel ik aan mezelf, immers. Then again, het leven biedt me steeds opnieuw die uitdagingen om het wel zelfstandig te doen. En steeds opnieuw pak ik die nieuwe uitdagingen iets minder aarzelend op. Gewoon omdat dat het waard is, mezelf tot ‘eigenhandige’ klusjesman uit te roepen.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: