#WOT deel 37: hobby

Ik ben een mens die zich verveelt. Kan vervelen. Drastisch. Jezelf vervelen is dermate goed dat je altijd weer tot creatieve oplossingen komt. Zo heb ik mezelf de afgelopen dagen laten gaan. In alles. Ik dronk, ik rookte, zelfs een joint of twee of meer. Ik had seks. Ik stond mezelf even alle gekte toe. En daarnaast ook stond ik mezelf alle het andere toe, zelfs zodanig dat ik mezelf ontzettend heb verveeld. Iemand – noem het mijn muze – gaf me daar opdracht toe. Het mocht, voor heel even.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Hobby ~ 1) Aangename tijdsbesteding 2) Bezigheid in vrije tijd 3) Bezigheid 4) Genoeglijke bezigheid 5) Iets dat je voor je plezier doet 6) Liefhebberij 7) Lievelingsbezigheid 8) Plezierwerk 9) Stokpaardje 10) Verslavingsverschijnsel 11) Vrijetijdsbesteding

Ik ben er ook tamelijk goed in, me vervelen. Het positieve is dat aan het einde van de rit je jezelf weer goed tegenkomt, met een kater van jewelste. Met een overmaat aan uitslapen. En dat je dan denkt je leven pas weer goed op te kunnen pakken. Dat je denkt de noodzakelijke besluiten hebt kunnen nemen. Dat je weer doorgaat. Met wat meer rimpels en grijze haren, dat dan weer wel.

Neem nu die hobby van schrijven of bloggen, zo je wilt, die ik sinds een jaartje of tien heb. Elke dag lees ik andere blogs. Elke dag ervaar ik dat anderen beter bloggen dan ik (maar zij hebben dan ook een niche. ;-)). Elke dag wil ik mezelf overtreffen, om elders te lezen dat het nog zoveel beter kan. Dat is jaloersmakend.

Het leuke ervan is dat je altijd kunt roepen: ‘Ik ben een unieke blogger. Er is niemand zoals ik.’
Maar dan weet je vrijwel zeker dat iemand zich omdraait, over zijn schouders ‘Blegh’ roept en verdergaat met zijn leven.

Bovendien heb ik liever dat men om me lacht, dan om me huilt, dus elke blogpost moet er een zijn waar je u tegen zegt.

Hobby’s, ze zijn er om er doorheen te gaan, ze te doorvoelen, van te leven, ermee op te staan en naar bed te gaan. Voor zolang je jezelf, en je goede zin daarin niet verliest. Het is geen must, of levensonderhoud, maar wel eentje die je oppakt als je iets van jezelf wilt laten gelden of laten bestaan.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat een link achter naar je eigen blog onder het woord van die week zodat iedereen mee kan lezen.

De #WOT is bedacht door Karin Ramaker. Daarna is het overgenomen door Irene van Putten, Hendrik-Jan de Wit en nu dus door Martha Pelkman.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Eén gedachte over “#WOT deel 37: hobby”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: