#WOT deel 38: zenuwachtig

Er is niets ergers dan disharmonie in het leven. Onbalans dus. Ik kan van iets wat niet klopt en wat uit balans is, heel erg nerveus worden, vooral als er spanningen zijn tussen mensen die me na aan het hart staan. Ik word er zelfs een beetje onhandig van, ga van de weeromstuit rare capriolen uithalen. Het is bijna alsof ik daarmee de aandacht wil afleiden – als een soort van bliksemschicht – van het werkelijke probleem.

Zo van: ‘Kijk naar mij! En hee, hier zit een nog veel groter probleem!’ Terwijl dat natuurlijk helemaal niet het geval is. Of hoeft te zijn.

Ik word dus onhandig, in alles, niet alleen in het formuleren van zinsneden, ik ga er zelfs van stotteren.

Een goed voorbeeld hiervan is een sollicitatiegesprek. Ik durf dan met geen mogelijkheid een zakje suiker in mijn koffie te doen. Omdat ik bij voorbaat al weet dat ik met mijn trillende handen niet zo’n zeker beeld van mezelf zal scheppen. Ik zal het kopje koffie dus ook pas aan het eind van het gesprek leegdrinken. In één teug. Al is het dan al hartstikke koud geworden.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Zenuwachtig ~ 1) Angstig 2) Geagiteerd 3) Gejaagd 4) Gespannen 5) Haastig 6) Jachterig 7) Nerveus 8) Opgewonden 9) Onrustig 10) Schutterig 11) Zeer opgewonden 12) Zemelachtig

Na al zoveel gesprekken te hebben gehad, zou je toch denken, dat het me geen zier kan schelen wat die ander zal denken. Maar niets is minder waar, ik ben zo bewust van de opties die ik heb, en het feit dat ik een gesprek mag hebben, dat ik me met geen mogelijkheid nog als een serieuze kandidaat presenteer.

Mijn familie zegt dan ook altijd: ‘Je moet je ten opzichte van die ander eens net zo gedragen als bij ons.’ En ik wilde stiekem dat het wat socialer geaccepteerd zou zijn, als je vooraf jezelf wat moed mocht indrinken met een biertje of jointje, bijvoorbeeld.

Waar het me in het normale leven totaal geen troubles oplevert om me zeker van mijn zaakjes te voelen, en ik ook rust en sereniteit uitstraal, zo schutterig en nederig gedraag ik me voor een potentiële opdrachtgever. En dat wordt elke volgende keer nog erger dan daarvoor. Voor de leuk zou ik zo’n kennismaking eens moeten filmen en hier posten. Charlie Chaplin was er niets bij…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

3 gedachten aan “#WOT deel 38: zenuwachtig”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: