#WOT, deel 39: storing

Er is niets wat me zo jeukt als een situatie waarbij de rookwalmen door dreigen te komen. En als geen ander vind ik het leuk om zo’n crisis op te lossen. Ik blijf daarbij zo heerlijk kalm, op het uiterlijk dan, want innerlijk implodeer (mooi woord) ik.

Het gebeurt me maar al te vaak, dat ik vlak voordat ik een deur uit wil stappen om weer richting huis te gaan, word overvallen door iemand anders’ storing. Dat ik dan even niet weet wat te doen, maar ook weet dat uitstel ook geen optie is. Met andere woorden, ik kan gelijk aan de bak. En ergens bevalt me dat nodig zijn dan weer wel. Alleen snap ik die totale ontreddering van die ander, die hulpeloosheid dan wel wanhoop, niet echt. Want meestal (schatje!) komt het immers goed.

Het #WOT-woord van deze week is

Storing = 1) Afwijking 2) Belemmering 3) Crisis 4) Defect 5) Hapering 6) Hinderlijke onderbreking 7) Interruptie 8) Meteorologische term

“En anders beginnen we gewoon opnieuw”

Bovenstaande is een slagzin die ik dan gebruik, waarbij anderen totaal wanhopig de handen om het hoofd slaan. Alsof alles ooit voor niets is geweest. Troost je, niets is voor niets. Alles gebeurt met een reden. Een logische reden. En kan meestal weer worden opgelost. En dan heb ik het over strict materiële zaken, natuurlijk.

Dat opnieuw beginnen van mij is absoluut geen dingetje. Ik baal er dan ook niet van, dat ik weer opnieuw moet beginnen, want ik heb immers geleerd van voorgaande stappen.

Het is zoals WordPress altijd roept: ‘Code is Poetry!’ Je gaat net zolang goed door, totdat je die verrekte Error-beep hoort. En zodra je die beep krijgt, weet je dat je niet goed zit.

Maar dat, juist dát, heeft me geleerd dat het leven vol met opties zit. Je begint ergens mee, je doet je best, het wil lukken of juist niet. Maar als het dan niet lukt, kun je gewoon weer opnieuw beginnen. Inderdaad, hoe poëtisch kan het leven zijn?

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: