#WOT deel 39: winnen (is belangrijker dan meedoen)

Sportief zijn, dat is wat ons werd ingeprent als kids. Daarom ook kocht ik een taart, toen ik geheid was gezakt voor mijn eerste rij-examen. Men geloofde me dus niet, waarom zou je – terwijl ik vooraf te kennen gaf, dat varkentje wel even te wassen – dan immers met een taart op de proppen komen? Ik vond dat het kenmerkende van sportief zijn. Mijn verlies bekennen, en wel op grootse wijze, en dat dan te vieren.

Maarrrr eigenlijk kan ik helemaal niet tegen mijn verlies. Ik ben bloedje fanatiek. Daarom zeg ik nu dat ik niet van spelletjes hou, op dezelfde monotone manier als waarop ik zeg niet van geintjes te houden.

Ik heb ooit tijdens badminton-wedstrijden, bijna mijn racket op het hoofd stukgeslagen van mijn grootste rivaal. Mijn vriendin kon dat nog net op tijd voorkomen, door mijn arm te grijpen en ermee te gaan zwaaien. Jolig. Maar mijn hemel, wat was ik nijdig. Die nijd was vooral gericht tegen mezelf natuurlijk. Ik kon mijn eigen verlies absoluut niet dulden. En ik reageer dan ook graag af, op een shuttle, of op een deur die je hard kan dichtslaan.

Het #WOT-woord van vandaag is:

Winnen ~ 1) Aanwerven 2) Behalen 3) Bovenhand krijgen 4) Delven 5) Door inspanning verkrijgen 6) Gewinnen 7) Het zegevieren 8) Inhalen 9) Inpalmen 10) In een strijd zegevieren 11) Nummer een zijn 12) Onttrekken 13) Opdoen 14) Overwinnen 15) Paaien 16) Snaaien 17) Strijken 18) Verdienen 19) Verkrijgen 20) Verslaan 21) Verwerven 22) Voordeel behalen

Tegenwoordig ben ik wat kalmer aangelegd. Onlangs speelde ik een potje schaken met een neefje van me, die natuurlijk ging winnen, maar ik gaf mijn strategische zetten toch nog even een gerichte kans. Ik heb hem het vuur na aan de schenen gelegd. Alleen op die fiets, is mijn verlies nog te verteren. Naast dat ik de winnaar altijd vraag om een revanche te krijgen. Ooit.

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

5 gedachten aan “#WOT deel 39: winnen (is belangrijker dan meedoen)”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: