#WOT, deel 4: negatief

Ik ben erg negatief. Soms. Maar niet altijd. Ik begin, heus waar, te denken dat een negatieve insteek mijnerzijds een bepaalde gemoedsstemming betreft. Op dagen dat alles gladjes verloopt écht totáál níet. Dan kan alles, lukt alles, wil ik alles. En geloof ik ook nog eens alles.

Ik ben dan ook een mens, lijkt wel. Mijn stemmingswisselingen bepalen mijn dag. En dat, lieve mensen, verbaast mij zelf nog het meest. Ik doe er dan ook alles aan, om wat evenwichtiger te worden in die stemmingsverhoudingen die mij blijkbaar zelf nog het meest verrassen.

Het #WOT woord van deze week is

Negatief = 1) Afbrekend 2) Beklagend 3) Kleiner dan nul 4) Kritisch en afwijzend 5) Licht en donker, omgekeerd aan het origineel 6) Nee 7) Niet positief 8) Omgekeerd lichtbeeld 9) Onaardig.

Balans

Het is dan ook nooit mijn bedoeling om kritisch en afwijzend te acteren, maar het zijn wel factoren die meespelen in het voorgaande verloop des levens. Waar ik maar mee wil zeggen, dat naarmate je ouder wordt, je vanzelf een kritischer en afkeurender blikveld krijgt. Op sommige vlakken.

Zo had ik me onlangs aangemeld op een online datingservice. En mocht ik aldaar mijn profiel invullen. In dat profiel mocht ik mijn favoriete leesvoer invullen, waarop ik ‘filosofie’ heb opgevoerd. Ik ontving best enthousiaste reacties. Mind you, allemaal vanuit de meest extreme uithoeken van dit land. Ik zie daar dus al gelijk het nut niet van in. Maar om nog even terug te komen op dat filosofie-gebeuren. Eén van die potentiële dates reageerde met de vraag richting mij: “Heb jij de wijsheid in pacht?”

Waarna – al reageerden er nog wel vijf (5) andere mogelijke kandidaten in een positiever daglicht – ik die hele datingservice gecanceld heb. Ik had er gelijk genoeg van. En aan de reacties van andere vriendinnen en zelfs kennissen hierop mag ik constateren dat mijn hele blikveld hierop duidelijk té negatief was. Anderen hadden louter deze ietwat narcistische aandoende vraag in het midden gelaten. Anderen hadden vrolijk doorgegaan met een andere kandidaat. Hadden het aldus niet opgegeven in zijn totaliteit.

En zelf vraag ik me nu dus ook af, wat mij in vredesnaam bezielt zo verrekte negatief te reageren op een wat simpele vraag. Maar hee, zie daar mijn ietwat pessimistische insteek. Het wilde me dat moment gewoon eventjes niet lukken. En dan gooi ik direct het kind met het badwater maar weg.

Blijkbaar opgelucht dat mijn single status voorlopig nog niet verdreven wordt. 😉

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: