#WOT deel 4 van 2015: slaap

Slaap ~ 1) Behoefte aan rust 2) Bedrust 3) Deel van het lichaam 4) Deel van het gelaat 5) Deel van een hoofd 6) Deel van het hoofd 7) Deel van het gezicht 8) Dutje 9) Korte slaap 10) Lichaamsdeel 11) Maf 12) Niet wakker zijn 13) Nachtrust 14) Onbenullig 15) Rust aan het hoofd 16) Rusttoestand 17) Rust 18) Rust aan uw hoofd (crypt.) 19) Saai

Je zal maar net als ik een stress-slapert zijn. Dan wil je in plaats van problemen ter hand nemen liefst je bed inkruipen en het wegdromen met een heus slaapfestijn. Dat is aartje naar mijn vaartje.

Ik slaap goed. Punt. Als ik mijn hoofd ter bedde leg, ben ik reeds vertrokken naar dromenland.

Gedurende de winter slaap ik nog vaster en beter dan anders. Met een raam steevast op een kier geopend, wat me voldoende frisse lucht schenkt maar ook genoeg kou om heerlijk weg te kunnen kruipen onder de dekens.

Zelfs mijn feline vriendjes maken er een feestje om me daar op te zoeken. En als ik mijn tenen beweeg, wat blijkbaar normaal is in mijn slaappatroon is dat een nog groter partijtje want dat leidt tot schijnbewegingen en aanvalstactieken van heb ik jou daar. Ik word dus vrij vaak in mijn slaap gestoord als mijn katten daar zin in hebben. Vooral als hun droogvoerbakje bijna leeg is. Ze kennen absoluut geen genade, die twee.

Wat me altijd opvalt is dat ik me niet veel kan herinneren van dromen. Er zijn tijden dat ik ’s morgens doodmoe wakker word, maar zeker ook periodes – vooral ’s zomers – dat ik verkwikt al strekkend mijn armen oefen en opsta.

Meestal ben ik dan ook heel nieuwsgierig wat de nieuwe dag me gaat brengen. En sta dan ook meestal wel vrolijk op. Terwijl ik vroeger een ontzettend ochtendhumeur had en zeker niet voor een uurtje of 11 aanspreekbaar was. Kennelijk verandert dat in de loop van je leven. En heb je ook minder slaap nodig. Nochtans vind ik mijn slaapbehoefte een van mijn sterkste kanten. Het zorgt er immers voor dat ik als herboren aan een nieuwe dag begin…

De #WOT (Write on Thursday) werd dit jaar overgenomen door @drspee en de meest recente #WOT met dit woord staat daar. Doe mee, en laat je reactie daar achter…

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

5 gedachten aan “#WOT deel 4 van 2015: slaap”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: