#WOT deel 40: koffie

Koffie, ik zou er bijna een ode aan brengen. Want dat eerste bakkie pleur, des morgens, smaakt me altijd weer voortreffelijk. En dat is tegelijkertijd het maffe aan koffie. Ik mag me ’s morgens namelijk laven aan dat spul, veel en vaak al koud gedronken dus, net zolang totdat ik er van ga stuiteren. Maar drink koffie niet de hele dag door. ’s Middags drink ik dan ook vaak een Opkikker Tomaat, vanwege de weinige calorieën. Want hee, thee gaat er nog steeds niet in bij mij, dat drink je maar in de kerk.

En na het grand diner des avonds, mag ik koffie graag drinken met een Whisky Cream, of Tia Maria en Cointreau, en een flinke dot slagroom (Kiss of Fire). Maar mijn advies is, dat je van dat laatste niet al te veel nuttigt, want hee, je krijgt geheid rare fratsen bij het opstaan en lopen.

Het #WOT woord van deze week is

Koffie = 1) Aftreksel 2) Alcoholvrije drank 3) Bakkie troost 4) Bruine drank 5) Genotmiddel 6) Geurige drank 7) Leut 8) Nagerecht 9) Slaapwerend middel 10) Slemp 11) Troost 12) Bakkie pleur.

Familiedrankje

Ik begon al vroeg aan de koffie. Al op m’n zesde, meen ik. Dronk het destijds nog met veel suiker en melk. En dan voornamelijk omdat het zo lekker was om er koekjes in te soppen. Dat laatste, soppen, is nog steeds een veel voorkomend euvel hier, want ik blijf dat gek genoeg maar lekker vinden. Terwijl het blijkbaar qua gangbare etiquette ‘not done’ is.

Met ons familiebedrijf aan huis, was het vroeger rond koffietijdstippen altijd erg druk bij ons thuis. Iedereen kwam wel even aangewipt voor een bakkie troost. Alsook vertegenwoordigers en zelfs onze favoriete postbezorgers kregen een bakkie.

Ik slaap, mét of zonder, heel goed

Het maakt me des avonds laat ook niet echt uit, of ik nog koffie drink. Ik val net zo makkelijk weer in slaap. Terwijl de hele wereld meent dat koffie dat slaapwerende middel is. Blijkbaar ben ik gewoon, doodgewoon, een goede slapert.

Machine-bekommering

Ik was destijds op m’n werk vaak te vinden rond het koffiezetapparaat, wat heet, ik begroette het inniger dan mijn collega’s. En was dan ook vaak de enige die de zorg op zich nam voor het welbevinden van het apparaat. En dat is tot op de dag van vandaag een van de meest zinnige prioriteiten die ik stel in mijn huishouden. Want mijn twee koffiezetters, waaronder een Senseo en een Nespresso-machine, behandel ik vaak beter dan mijn eigenste gezondheid.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: