#WOT deel 40: stilte

Ik zwijg vaak. Te vaak. Ik zeg nog niet half wat ik denk. Wat heet: een kwart van wat ik denk. Dat het ook wel diplomatie.

In die stilte kun je vaak best wel opmaken wat ik denk. Ik geloof namelijk dat mijn gezicht een open boek is, voor jou, maar zeker ook voor de familie.

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van gisteren was:

Stilte ~ 1) Achterbakse 2) Aankondiging van storm (crypt.) 3) Bedaardheid 4) Die hoor je niet vallen (crypt.) 5) Eenzaamheid 6)
Geluidsloosheid 7) Geluidloosheid 8) Kalmte 9) Nietszeggend bevel (crypt.) 10) Rust 11) Stilheid 12) Slapheid 13) Silentium 14) Toestand van rust 15) Vredigheid 16) Zwijg

Tegelijkertijd is die stilte vaak een aankondiging van een storm die zich voornamelijk in mijn hoofd afspeelt. Op ieder moment van de dag denken, levert frappante idee├źn op.

Zelfs gedurende de stilte hoor ik van alles. En het lijkt erop dat ik naarmate ik ouder word, meer kan genieten van het jezelf kunnen horen denken. In vergelijking met vroeger, toen ik bijvoorbeeld een hekel had aan de zondag.

Het luiden van de kerkklokken bijvoorbeeld, kon me een unheimisch (mooi woord) gevoel van eenzaamheid dan wel leegheid geven. Ik deed er dan ook alles aan om de stilte altijd weer te doorbreken, met vooral muziek waardoor de buren vooral mee mochten genieten.

Ik weet niet meer, wanneer ik kon genieten van dat eerste momentje stilte. Het moet na mijn veertigste zijn ontstaan. Ik geloof dat ik er toen pas behoefte aan kreeg, meer tot mezelf in te keren. De sleutel te vinden tot mijn hart. Maar voornamelijk, om mezelf te kunnen horen denken…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorie├źn Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: