#WOT, deel 42: wintertijd

Als ik heel eerlijk ben heb ik liever de Wintertijd, dan zomertijd. Die donkerte die je als een warme deken omhelst vind ik heerlijk mysterieus. Mijn inspiratie laait dan altijd weer op. Het is weer de tijd van kaarsen branden, jezelf nestelen op de bank of desgewenst voor de open haard met een doos bonbons en warme chocolademelk met een flinke dot slagroom.

Ik houd dus van de Winter, behalve als het sneeuwt en ijzelt, dan voel ik me te beperkt in mijn doen en laten. Maar hee, die paar afgelopen dagen dat de zon even van achter die Herfstachtige wolkenpartijen mag doorkomen, met die waterkoude temperatuur leent zich perfect om lange boswandelingen te maken.

Het #WOT woord van deze week is

Wintertijd = 1) Koude periode 2) Tijdregeling

Wandelen

Ik ben overigens blij dat mijn Apple Watch tegenwoordig registreert dat je wandelt, en dat mijn drie activiteitsrondes elke dag weer compleet vol worden gemaakt op dat ding. Het geeft me wel zo’n voldaan gevoel. Want zoals gezegd, wandelen doe ik gedurende de Herfst erg graag. Het is fijn om te schoppen tegen de overvloedig aanwezige blaadjes op je pad. Al vraag ik me dan wel eens stiekem af, of zo’n boom die blad verliest nu pijn moet lijden.

Wintertijd

Van mij mag het dus altijd Wintertijd blijven, al is dat niet omdat ik ‘last’ heb van dat uurtje verschil in de tijdregeling. Mijn bioritme past zich uiteindelijk heus wel aan. Al ben ik het wel eens met de vurige voorstanders van Zomertijd dat dat gratis late licht van buiten enorm in de kosten scheelt. Maar dat is dan ook het enige wat de voorstanders van de Zomertijd mee hebben naast de Winterblues. Nee, ik pleit eigenlijk alleen voor Lente en Herfst, dat zijn wat mij betreft de beste seizoenen. Dat extreem koude en warme hoeft van mijn part niet.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: