#WOT, deel 43: wollig

En hierbij verklaren wij, alles in ogenschouw en in overweging genomende te hebben, dat wij niets zinnigs aan dit onzinnige debat kunnen toevoegen, en daarom dit diner, ten nutteloze, afsluiten.” Dat is zomaar een zin, die je zou kunnen horen als we binnen ons gezin uitgegeten zijn en de tafel gaan afruimen.

Het #WOT woord van deze week is

Wollig = 1) Bedekt 2) Onduidelijk 3) Verdoezelend 4) Verhullend en nietszeggend 5) Wolachtig

Notarieel verleden

Ergens in een grijs verleden werkte ik bij een notaris. Die beste man had voor gewoonte om hele akten in te spreken in een dictafoon, die ik dan dezelfde ochtend nog mocht uittypen. Nee, werkelijk, slaapverwekkender kon echt niet.

Maar dat gold voor de gehele uitoefening van dat vak van Secretaresse. Mijn opleiding had mij juist geleerd dat ik niet louter een typegeit was, maar juist een spin-in-het-web mocht zijn van elke mogelijke organisatie of bedrijf. Maar ik dwaal weer eens af.

Grootse lol als dat masker wordt afgeworpen

Ik heb sindsdien een broertje dood aan wollig taalgebruik, die men kan of zelfs moet gebruiken in hun functie.

Ik grinnik dan ook meestal als mensen plotseling mens worden, door à la Rutte ineens met een opmerking te komen, als ‘Ze moeten gewoon hun bek houden’. Daarachter of daarvóór (dat masker) laat men zich heel eventjes goed kennen. Als zijnde, dat ze het gewoon, doodgewoon, zat zijn, dat gereutel van anderen. Ik kan daar wel begrip voor opbrengen. Soms maakt een boute uitspraak of scheldkanonnade dan ineens grote indruk.

Schrijven vergt oefening, maar leven óók

Want als ik kijk naar mijn beginjaren in de blogosphere én mijn schrijfcapriolen sindsdien, is mijn ietwat jeugdige wollige taalgebruik wezenlijk veranderd. Gelukkig. Soms lees ik wel eens wat terug, en verbaas mezelf dan over mijn eigen verdoezelende kunstjes. Ik moet dan weer heel hard gaan peinzen over wat me destijds bezig moet hebben gehouden.

Vandaar dat ik in 2015 dan ook de bezem heb gehaald door al die blogposts sinds 2002.

Van de weeromstuit zijn mijn blogposts dan ook wat minder persoonlijk geworden. Ik bespeur zelfs enige vooruitgang in mijn manier van laissez faire en in mijn gedragingen ten aanzien van anderen. En dat uit zich dan ook in mijn blogstijl, meen ik achteloos te moeten stellen. Ach, wijsheid komt met de jaren, roept men.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: