#WOT deel 43: zin

In mijn meest moeilijke momenten – als ik erg afgedraaid en bijna uitgeput ben – vraag ik me wel af, wat nu werkelijk de zin van het leven is. Kan zijn. Moet zijn. Dan blijf ik oneindig ronddraaien in dat cirkeltje. En vaak is het dan verdomd moeilijk om antwoorden te vinden op mijn vragen. Ik zou dan een gesprek kunnen aangaan met iemand, anyone, maar zelfs daar ben ik dan wezenlijk te moe voor. Dus ga ik maar naar bed, en probeer een goede nachtrust te nemen.

Daar schuilt het antwoord dus eigenlijk al een beetje in. Je doet van alles gedurende de dag, je bent – als het even kan – van nut voor jezelf op de eerste plaats, en als je het goed doet – wil doen – doe je ook een beetje extra je best voor die ander.

Want dat verklaart immers waarom er ook anderen op deze aardkloot aanwezig zijn. We zijn er om elkaar te helpen, nietwaar?

Het #W(rite) O(n) T(hursday)-woord van vandaag is:

Zin ~ 1) Absurd 2) Aardigheid 3) Animo 4) Belangstelling 5) Bestaansreden 6) Belang 7) Begrip 8) Bedoeling 9) Begeerte 10) Betekenis 11) Bijbelse figuur of naam 12) Doel 13) Dank 14) Damesblad 15) Deel van een tekst 16) Eetlust 17) Een regel woorden 18) Een regel woorden (crypt.) 19) Fascinatie 20) Fra 21) Frase 22) Geboeidheid 23) Geilheid 24) Gezegde

Het liberalisme, en elkaar een beetje helpen, zijn wel die dingen wat me dagelijks bezighoudt. Vooral nu, in tijden van maatschappelijk bewustzijn, merk je heel duidelijk dat mensen genegener zijn naar elkaar een hand uit te steken. Wat toeschietelijker zijn naar elkaar toe. De wereld en de mens erop is zo slecht nog niet.

Daar liggen kansen. Elke dag opnieuw. En elke keer dat ik weer zo’n moeilijk moment ervaar, neem ik me voor dat die nachtrust me – elke dag opnieuw – de kans biedt het de volgende dag nog béter te doen dan gisteren. Of de dag daarvoor.

Dat heet toekomstdenken, volgens mij.

Zolang je het maar beleeft in het nu, zolang je het begrip en de fascinatie, maar snappen wil. In het hier, vandaag, en nu…

#WOT: betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verschijnt er een woord waarover je iets kunt schrijven, vloggen of ploggen. Laat daar een link achter naar je eigen blog zodat iedereen mee kan lezen.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

5 gedachten aan “#WOT deel 43: zin”

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: