#WOT, deel 44: rug

Naast scoliose, heb ik 2 ingezakte wervels, en dat is allemaal vrij pijnlijk kan ik wel stellen. Eén in mijn onderrug, maar vooral die ene wervel die onder dat behabandje knelt. Ik ben dan ook opgelucht als ik ’s avonds thuiskom en alles wat me qua kleding niet aanstaat uit kan trekken. Een luchtig shirtje met liefst een Betty Boop of Minnie Mouse print is me dan net iets liever en vrijer. Dat wil niet zeggen dat ik me buitenshuis zo vertoon, want hee, mijn reputatie is me dan net iets te lief.

Het #WOT woord van deze week is:

Rug = 1) Achterkant 2) Achterzijde van mens, dier of boek 3) Bankbiljet van duizend gulden 4) Bargoens voor 1000 gulden 5) Boekdeel 6) Deel van de romp.

Energie

Zo heb ik me járen vrij ziekelijk gevoeld naar aanleiding van dat belabberde deel van mijn romp. Het begon eigenlijk nadat ik gediagnosticeerd was met de bof. Maanden heb ik dagelijks úren liggen slapen om uit te zieken. En dat bleef zo. Toch pik ik het nu niet langer.

Mijn energie moet terug. Het is toch van de gekke dat ik ’s avonds na het avondeten liefst in bed kruip en slapen wil? Nee ik wil beslist terugslaan, want die energie moet en zal ik weer opbouwen. Opbouwen is een kwestie van inspanning en tijd. En geduld, dat ook.

Met alles wat je laat in dit leven, verlies je niet alleen een dosis wilskracht maar ook oefening, immers. Een rug is als elk vitaal onderdeel van je lichaam afhankelijk van beweging. Het moet flexibel blijven. De enige manier om het flexibel te houden en maken is door méér te bewegen en soepelheid te betrachten. Daarom alleen al oefen ik. Ik train mezelf in wandelen. Kilometers. Ik vreet ze. En dat is met name in dit jaargetijde niet eens zo’n slecht begrip geworden. Leve de Herfst. Leve de blaadjes waar je speels tegenaan kunt trappen. I can, yes, I can!

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: