#WOT, deel 45: online

Kreeg vorige week zo’n leuke vacature gepresenteerd en ik mocht online via MSTeams dat gesprek voeren. Gelukkig werd ik in de dagen ervoor goed voorbereid door een P(r)ep-talk. Kan ik iedereen aanbevelen. Temeer omdat het voor mij persoonlijk alweer een poos geleden was dat ik een wervingsgesprek voerde.

Want ik ben zo iemand die liefst nuchter maar uiteraard steevast verkeerd antwoord op de vraag waarom ik nu zo graag voor dat ene bedrijf zou willen werken. En dan niet eens zo serieus, maar meer bedoeld als een grapje. Want hee, we werken toch allemaal bij die broodheer om dat salaris binnen te harken?

Het #WOT woord van vorige week was:

Online = 1) Actief op internet 2) Computerterminologie 3) Internetterm 4) Rechtstreeks verbonden met internet.

De vacature

Juist in deze periode kan ik erg blij worden van kreten als mogelijkheid tot thuiswerken in de vacature, want hee een kantoortuin is voor mij niet zo fijn. Met alle ratelende, piepende en krakende kantoorgeluiden als printers, telefoons en computersystemen vind ik het altijd weer een ramp om me dusdanig op mijn werk te concentreren. Laat staan dat geroezemoes van kletsende collega’s bij de koffie-automaat of de watertap.

Online solliciteren is fijn

Ik waande me in mijn eigen omgeving bovendien heel veilig en geborgen, dus kon voor mijn gevoel vrij-uit babbelen en naar lievelust communiceren. Had niet eens de neiging om een pseudo-achtergrondje in te stellen, want ik vind mijn eigen inrichting nog steeds geweldig en dat mag iedereen – ook een potentiële werkgever – dus best weten.

Wat ik dan wel frappant vind is dat ik inmiddels 4 tools heb geïnstalleerd om dit soort gesprekken online te voeren, te weten: FaceTime, Skype, Zoom en nu dus ook MSTeams. Enniehoo, dat mag de pret niet drukken.

Looking back, was dit niet eens de eerste keer dat ik online solliciteerde. Apple voert immers ook de eerste gesprekken vaak via Facetime, en daar kon ik ook direct nadien beginnen.

Ik pleit er dus altijd voor dat ik online dat sollicitatiegesprek kan voeren. Het neemt bij mij wat stress weg. Ik voel me meer op mijn gemak. En dat spreekt uiteindelijk ook weer in mijn voordeel.

Of ik het geworden ben, dat is nog even de vraag. Uiteraard waren er meer kandidaten/kapers op de kust. Dus ik zal nog een weekje geduldig moeten afwachten.

Schrijf je mee?

#WOT betekent Write on Thursday. Iedere donderdag verzint Ali een woord waar je over kunt schrijven (bloggen, vloggen of ploggen). Niets moet, alles mag. Je kunt op ieder moment instappen. De vorige woorden kun je in het archief vinden.

Geplaatst op Categorieën Pix' WOTTags

Auteur: Pix

Hee hallo, ik ben Irene, mijn nick is Pix, en ik blog sinds 2002. Mijn schrijflust doet me vaak naar het toetsenbord grijpen. Dat alles onder het genot van veel koffie en chocolate bites, gewoon omdat alles nu eenmaal veel mooie - en lekkere - flow vergt. Enneuhm..., mijn haar zit ook nog 'es altijd goed! Zie ook mijn about-pagina.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: